Найгуманніший суд у світі: неповнолітньому вбивці дали умовний термін

Золотоніським міськрайонним судом до позбавлення волі засуджено неповнолітнього жителя Золотоніського району за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого.

За повідомлення місцевої прокуратури, торік у вересні хлопчина, перебуваючи в Гельмязові, вночі завдав три удари ногою в область голови місцевому жителю, який лежав на узбіччі стежки в парку. Результат – черепно-мозкова травма з крововиливами у мозок, забійні рани, переломом кісток носа. Ускладнилось все аспірацією крові в дихальні шляхи, внаслідок чого чоловік і помер.

Інкримінували юнакові умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Загрожувало йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років. Разом з тим, неповнолітній під час судового засідання щиро розкаявся у вчиненому, відшкодував матеріальну шкоду потерпілій та просив суд не карати його суворо та надати шанс на виправлення.

Феміда призначила пом’якшене покарання у вигляді 5 років позбавлення волі та звільнила від його відбування з іспитовим терміном на два роки.