Золотоноша відзначила День Державного Прапора [ВІДЕО]

Скромно, швидко і без зайвого офіціозу: на центральній площі міста сьогодні провели урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України, котрий відзначається щороку від моменту постанови президента у 2004-му. Другий рік поспіль Золотоноша урочисто піднімає стяг на оновленому майдані, останній етап реконструкції якого триває нині. Тож віднедавна для загальноміських урочистих заходів обширної території більш ніж достатньо.

Віддати данину національному символу завітало вранці декілька сотень золотонісців. Зайвим офіціозом та надто пафосними промовами організатори у спекотний день не відзначились. Скромно і з душею, що вже стало позитивним мейнстримом в Україні протягом останніх двох років. Разом з тим, святковий настрій (наскільки він можливий в нинішніх нелегких умовах) вже відчувається, адже головні культурні події відбудуться вже завтра – від ранку і аж до пізнього вечора.

Нагадаємо, 23 серпня 1991 року — після провалу путчу в Москві — група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор у сесійний зал Верховної Ради. Після проголошення незалежності України, 4 вересня 1991 — після триразового голосування і погрози Кравчука, що він подасть у відставку, якщо питання не буде вирішено, синьо-жовтий національний прапор урочисто піднято над будинком парламенту.

Про перебіг сьогоднішнього дійства у Золотоноші дивіться в нашому відео: