Черкащанин обікрав квартиру в Золотоноші прямо серед білого дня

В Золотоноші поліцейські спільно з потерпілим затримали раніше судимого 26-річного квартирного крадія з Черкас. Слідчим відкрито кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України і зловмиснику оголошено про підозру, – повідомляє СК ГУНП в Черкаській області.

Близько сімнадцятої години до чергової частини Золотоніського відділу поліції зателефонував 38-річний місцевий житель та повідомив про крадіжку. Чоловік розповів поліцейським, що щойно,шляхом підбору ключів, до його оселі потрапила невідома особа, яка викрала ноутбук, планшет, золотий хрестик та срібну каблучку. Біля вхідних дверей в квартирі стоїть монітор від комп’ютера і в  приміщення намагався зайти невідомий чоловік. Коли він побачив, що хтось є вдома, подався навтьоки.

Слідчо-оперативна група, що прибула за викликом, побачила потерпілого, який намагався наздогнати свого кривдника. Спільними зусиллями його затримали в одному із під’їздів сусіднього будинку, доставили до поліції для дачі показів. Ним виявився раніше судимий 26-річний житель Черкас. З його слів стало відомо, що він не працює та в такий спосіб заробляє на прожиття. Підібрав ключі від квартири, біля вхідних дверей склав викрадені речі. Спочатку виніс все що вміщалося в руки, а потім вернувся за іншою частиною викраденого.

Затриманому оголошено про підозру, вирішується питання обрання міри запобіжного заходу. За даним фактом Золотоніським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.