Олександр Городинець » Хочемо створити нормальні умови співіснування в нашому місті

Небувалого розголосу минулого тижня набула чутка про те, що міська влада нібито почала знищувати торгівельний бізнес, а саме підприємців, котрі займаються утриманням свиней з подальшою торгівлею м’яса на місцевому ринку.

Відразу хочу заспокоїти та пояснити, що ніхто не збирається «прикривати» чийсь бізнес. Ми просто хочемо створити нормальні умови співіснування в нашому місті та привчити його жителів до чистоти та порядку, адже благоустрій нашої Золотоноші починається з нас самих.

26 липня відбулася чергова сесія Золотоніської міської ради, де були затверджені зміни до чинних Правил благоустрою території міста, які були прийняті ще у 2012 році. Основним питанням, яке і створило таке жваве обговорення і у владних кабінетах, і серед торговців місцевого ринку, є пункт 3.11.32. Він говорить, що власникам та землекористувачам земельних ділянок заборонено здійснювати діяльність, за якої власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок завдаються незручності (затінення, задимлення, неприємні запахи, шумове забруднення тощо). Це може призвести до шкідливого впливу на здоров’я людей, тварин, на повітря тощо.

Враховуючи ухвалені зміни до Правил, фахівці відділу контролю за благоустроєм УЖКГ, які діють на підставі розпорядження виконавчого комітету Золотоніської міської ради, складають протоколи про вчинені адміністративні порушення відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а матеріали справ передають на розгляд комісії, де вже й виноситься постанова.

Хочу зауважити, що за минулий місяць на порушників цього пункту було складено тільки два протоколи. Один з фігурантів до засідання комісії з розгляду адміністративних справ усунув порушення. Враховуючи це, йому було винесене попередження. Інший не прислухався до порад фахівців, продовжив свою діяльність в тому ж режимі. Тому й постанова комісії була менш лояльною – штраф у розмірі 340 гривень.