На одному із пунктів металобрухту житель міста придбав пістолет

Пункти прийому металу дедалі більше стають схожими на супермаркети, де знайти можна чимало цікавого. Упевнився в цьому й мешканець міста, котрий серед металевих виробів на купі знайшов предмет, дуже схожий на пістолет. Вдале придбання відбулося ще рік тому, а весь цей час “акційний” товар любитель зброї зберігав у взутті, що було заховане в дивані.

Звідти вогнепальний засіб, котрий, звісно ж, жодного дозволу не мав, й вилучили ще в червні правоохоронці. Золотоніська прокуратура повідомляє, що згідно із висновком судово-балістичної експертизи, предмет таки виявився вогнепальною зброєю. Мова йде про револьвер моделі AGENT промислового виробництва німецької фірми Umarex Sportwaffen GmbH & Co.Kg.

До його конструкції саморобним способом невідомі кулібіни внесли зміни для стрільби набоями кільцевого запалювання калібру 22LR. Здійснили “апгрейд”, за інформацією фахівців, шляхом видалення перетинки з каналу ствола, зміцнення металевих втулок в барабані та укріплення саморобного курка і фіксатора бойка.

Слідчими Золотоніського відділу поліції досудове розслідування у кримінальному за фактом зберігання та придбання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу завершене, а обвинувальний акт направлено до Золотоніського міськрайонного суду. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років.