Відповідальність. Активність. Молодість: активісти та волонтери організували школу лідерства для юних золотонісців [ФОТО]

У будинку дитячої та юнацької творчості за підтримки служби у справах дітей, молоді та спорту цього літа вже вп’яте проведена громадська школа «В.А.М. Відповідальність. Активність. Молодість.» для активної учнівської молоді міста.

У Школі молодь мала можливість не лише цікаво проводити дозвілля та відпочивати, але й навчатися новому: як розвивати лідерські якості, бути відповідальним та толерантним, протидіяти стереотипам та дискримінації. Також піднімалися питання вибору професії та самореалізації – з цікавою лекцією Школу відвідала спеціаліст міськрайонного центру зайнятості – Наталія Котишева.

Допомагали у проведенні та організації табору волонтери Корпусу Миру США – Кера та Кейсі Пітерсони. Кожен день був насичений інтерактивними іграми та спілкуванням.

Цього року до проведення Школи долучилися волонтер МГО «Центр розвитку молоді», педагог-організатор Новодмитрівської школи Валентина Третяк, а також лікар ЦРЛ – Віталій Побиванець.

– Важливим було й те, що молодь спробувала власні сили у проведенні службасоціальних вуличних акцій – «Вільні обійми», «Стоп дискримінації», в яких звертали увагу містян на важливість толерантного ставлення один та одного, – коментує подію фахівець служби у справах дітей, молоді та спорту Оксана Черв’якова. – У проведенні ж акцій допомогу нам надала Всеукраїнська організація «Кампанія з протидії дискримінаці: «Дискримінація обмежує – протидій!».

-школа лідерства школа лідерства школа лідерства школа лідерства