Дитинства світ, чарівний світ – незабутні дні у таборі «Капітошки» [ФОТО]

27 травня віддзвенів останній шкільний дзвінок, який повідомив про завершення навчального року, а вже за три дні розпочав роботу пришкільний оздоровчий табір спеціалізованої школи № 2 інформаційних технологій «Капітошки».

Цьогоріч у свою сім’ю він прийняв 62 учнів. Це – діти з багатодітних сімей, діти, батьки яких є, чи були учасниками АТО, діти-інваліди, школярі, що стоять на обліку, діти, що позбавлені батьківського піклування, обдаровані та талановиті учні. У розпорядженні таборят були ігрові кімнати, спортивний майданчик, спортивний і хореографічний зали, де їх зустрічали вчителі фізвиховання Сніжана Шарапа та хореографії Владислава Шевченко.

Запам’ятався учасникам кожен ранок, проведений в таборі ще й завдяки щирій усмішці своїх вихователів та веселій музиці, яка закликала всіх на ранкову зарядку. Учні не тільки з задоволенням виконували вправи, а й своїм співом підхоплювали музичний супровід, який організовував інженер-електронік Сергій Москаленко.

Також щоденно дітей чекали цікаві зустрічі, тренінги, відкриття та спілкування. Це були навчання на станціях, дозвілля у Будинку Школяра (а їх було чимало), змога побувати на екскурсіях у краєзнавчому музеї, у міській бібліотеці, у пожежній частині, у податковій інспекції, послухати концерт у музичній школі. А постійно з дітьми були вихователі – вчителі початкових класів. Це: Ольга Котко, Олена Болгова, Тетяна Приходько, Алла Капля, Валентина Гончаренко, Ірина Хоменко, Ліля Романенко, а також медична сестра Лариса Середа.

IMG_6072 [870_650] IMG_6074 [870_650]

Перший період роботи мав назву «Тиждень охорони дитинства і безпеки життєдіяльності». Під час другого учасники табору дізнались чимало цікавого про Україну. Однією із несподіванок для дітей став похід до податкової інспекції, де допитливі юні золотонісці мали змогу поставити запитання її працівнику Ларисі Шевченко, яка й супроводжувала загони. Таборят цікавило все: «Чому інспекція має назву фіскальна?», «А чи важко працювати в ній?», «Що робить директор служби?» і т.д.

IMG_6075 [870_650] IMG_6152 [870_650]

Учитель обслуговуючої праці Наталія Бабко продемонструвала дітям інформативну презентацію про український рушник і вишивку. Активну участь взяли школярі у фестивалі пісень та танців. Коли Настя Курченко виконувала пісню «Мамина сорочка», слова підхоплював весь табір.

Учитель історії Валентина Заіка та педагог-організатор Леся Голубович долучили дітей до віртуальної екскурсії обласними центрами Батьківщини та рідного міста в минулий і сучасний період.

IMAG3486 [870_650] IMAG3492 [870_650]

Тиждень «Україна єдина» завершився квестом «Ми любимо українське», який підготували заступник директора з виховної роботи Вікторія Котко та педагог-організатор. Три активні загони за допомогою інтелектуальних, спортивних, практичних здібностей підкорювали шість захоплюючих зупинок. Малята малювали картини, складали цілісну карту своєї держави з пазлів, танцювали, змагались в естафетах, відгадували слова, співали, за що в кінці заходу отримали винагороди.

Новинкою цього оздоровчого періоду було те, що учні щодня мали змогу доповнювати знання з англійської мови, адже в таборі працювали учителі англійської мови Наталія Назаренко та Тетяна Худолєєва. Вони супроводжували волонтерів Корпусу миру США в Україні Кару та Кейсі Петерсон. Всі вони в ігровій формі проводили години спілкування англійською мовою, на яких діти засвоювали нові слова співаючи, танцюючи, розгадуючи кросворди та ребуси.

IMG_6182 [870_650] IMG_6191 [870_650]

15 червня «Капітошки» долучилися до «ENGLISH QUEST’у», взявши участь у справжній подорожі визначними місцями Великобританії. Отримані сертифікати за проходження квесту з рук носія мови Кейсі стало особливо цінним для таборят.

IMG_6229 [870_650] IMG_6318 [870_650]

Адміністрація та батьківський колектив Золотоніської СШІТ № 2 завдячує місцевій владі за організацію оздоровчого табору та забезпечення безкоштовним харчуванням,  керівникам творчих станцій Будинку Школяра за цікаву та плідну співпрацю, працівникам харчової індустрії – Валентині Грибенюк-Лисенко та Жанні Старухіній – за щоденне постачання продуктів, кухарям школи Любові Якимчук та Світлані Шикші за смачні страви, а також всім, хто був не байдужим до організації відпочинку.

14 днів табору, за словами педагогічного колективу, пролетіли швидко але дуже весело та пізнавально. Наостанок вчителі бажають кожному теплого літа, корисного відпочинку та приємних вражень.

IMG_6321 [870_650] IMG_6388 [870_650] IMG_6517 [870_650] IMG_6610 [870_650]