Громадськість відкритим листом просить нардепа Голуба нарешті з’явитись на окрузі

Ряд громадських активістів Золотоноші звернулись до народного депутата Владислава Голуба відкритим листом, аби запросити його на зустріч з виборцями. Текст документу опубліковано сьогодні у місцевому тижневику “Златокрай”. У листі золотонісці обурюються тим, що після останнього випадку із втечею від розмови з електоратом, у місті народний обранець більше не з’являвся.

Автори наголошують, що вони – прості виборці, котрі мають право бути почутими тими, кого обрали до парламенту. Також закидають і неправильне розуміння проблем свого округу, про які, мовляв, чують від нього лише з екранів телевізора та шпальт газет. Питання ж, що турбують місцевих, за словами активістів, зовсім інші. Мова йде передусім про тарифи, дороги, зубожіння населення, реформи медицини та освіти та об’єднання громад.

На зустріч виборці запрошують депутата в будь-який зручний для нього час та нагадують, що його попередник – Леонід Даценко – для діалогу був відкритий завжди.

Підписаний лист головами “Народної Ради Майдану” Володимиром Шестаком, “Самооборони” Олексієм Слюсарем, Комітету сприяння оборони Вячеславом Назаренком, Спілки ветеранів військової служби Сергієм Кузнєцовим, “Союзу Чорнобиль” Віктором Харіним. Оригінал був переданий до приймальні днями.

Опублікований сьогодні текст листа наводимо повністю:

Шановний Владиславе Володимировичу!

Звертаємося до Вас від імені жителів міста Золотоноші та Золотоніського району. Як добре, що іноді у Верховній раді виділяють на пленарних засіданнях час для заяв депутатів. Це, виявляється, один з небагатьох шансів нам, виборцям Золотоноші та району, побачити і почути свого народного обранця. Вас, Владиславе Володимировичу. Після різного роду телевізійних ток-шоу, там де Ви обговорюєте у прямому ефірі «как космические корабли бороздят просторы Вселенной», у залі Верховної Ради з Ваших вуст на кінець прозвучали проблеми округу, який Ви представляєте. Так хотілося почути результати вирішення питань, які ми так Вам і не змогли озвучити під час останнього Вашого візиту у Золотоношу! Чому ви тоді втекли і до цього часу не з’являєтеся у нашому місті, для нас загадка. Адже ми зовсім не терористи, не горлохвати, а прості виборці, громадяни України, які крім обов’язків сплачувати податки (за рахунок, до речі, яких Ви та Ваші колеги отримуєте зарплату) ще й маємо право бути почутими тим, кого обрали до парламенту. І що ж ми бачимо? То наш обранець на фото в газеті, яка лише його одного вихваляє, уважно слухає про проблеми якоїсь бабусі, то в Європарламенті говорить про вище згадані «космічні кораблі». А із зали ВР нами почуто, що основне питання, яке потрібно вирішити в нашому регіоні, це проведення Євробачення в Черкасах у відремонтованому драмтеатрі. Якщо Ви вважаєте, що це основне питання, яке хвилює виборців 197 округу, то це зовсім не так.

Насправді головні проблеми знаходяться зовсім в іншій площині, ще й значно наближені до землі, до нас простих смертних (тарифи, дороги, зубожіння населення, реформи медицини та освіти, об’єднання громад, занепад сіл та багато інших).

Тому ми були б безмежно вдячні за особисту зустріч, в будь-який зручний час, адже на відміну від Вас, народний депутат попереднього скликання Леонід Даценко завжди був відкритий для діалогу. Ми не чекаємо формального звіту народного обранця, а просто хочемо почути:

  1. Про «покращення» життя, яке Ви обіцяли перед виборами?
  2. Які мотиви Вашого голосування або не голосування по важливих для держави рішеннях в даний час?
  3. Чи правда, що три Даценки в бюлетні під час голосування на останніх виборах до Верховної ради – це Ваші «брудні» передвиборчі технології?
  4. Як Ви, виступаючи з трибуни законодавчого органу, закликаєте до порушення закону в будівельний галузі?

Це – неповний перелік питань громади до свого народного обранця. Тому пропонуємо Вам, шановний Владиславе Володимировичу, відволіктися від своїх державницьких планів та визначити час для зустрічі з простими смертними, щоби хоча б вислухати наші земні проблеми.

З надією та повагою,

голова ГО «Народна Рада Майдану» Володимир Шестак,
голова ЗРГФ «Народна Самооборона» Олексій Слюсар,
голова Золотоніського координаційного комітету сприяння обороні України Вячеслав Назаренко,
голова Спілки ветеранів військової служби м. Золотоноші Сергій Кузнєцов,
голова МГО «Союз Чорнобиль» Віктор Харін.