Що взяти з собою на Говерлу: практичні рекомендації учасникам великого золотоніського походу

До дедлайну залишився ще один день, а кількість заявок на участь у наймасовішому виїзді золотонісців до Карпат вже плавно перетнула позначку «200». Охочих долучитись до масштабної мандрівки та підкорити найвищу гору України, як виявилось, вистачає в усіх куточках міста.

Ідея провести декілька днів на Галичині, нагадаємо, з’явилась ще під час проектування майбутньої золотоніської Ліги сміху. Орієнтувалися скромно, пообіцявши організувати поїздку лише для переможців головного гумористичного шоу. Власне її, окрім самого титулу, коміки й виборювали протягом чотирьох турів – з лютого до травня.

Апетит, як і годиться, з’явився вже у процесі, тому несподівану звістку організатори оголосили вже після «фінального свистка» та нагородження: на Говерлу їдуть всі! Учасникам Ліги сміху проїзд безкоштовний, решта золотонісців – за свій кошт. Проте, за доволі прийнятними цінами, адже транспорт та місця проживання замовлені будуть централізовано.

Переїзд організують автобусами, а ночуватимуть учасники у декількох містах та готелях, адже знайти вільні комплекси для такої кількості людей справді складно. В будь-якому разі, розподіл людей на групи обіцяють зробити максимально грамотним та з урахуванням усіх побажань.

Будь-хто з числа золотонісців ще й досі має змогу задекларувати свою участь у мандрівці. Для цього слід звернутись безпосередньо до керуючої справами Міськвиконкому Оксани Тітаренко. Вона – одна з тих, на кого покладені оргмоменти, – нині збирає останні заявки для остаточних логістичних підготувань. Не забувають тут і про відповідальність та заходи безпеки. У лабіринтах списків встигає Тітаренко й формулювати поради щодо необхідних для поїздки речей. Досвіду у сходженні їй не бракує точно, адже підкорення Говерли для неї вже не перше.

В першу чергу золотонісці мають подбати про дрібну, але стратегічну річ – дощовик, що буде вельми актуальним, зважаючи на доволі мінливу погоду, якою супроводжується цьогорічний початок літа. Не завадить змінний одяг на випадок колізії при опадах, а також додаткова пара взуття. Головна увага саме до останнього. Кросівки мають бути з товстою підошвою (інакше – ваші ноги карпатського каміння можуть і не витримати), комфортні, не тісні і в жодному разі не нові. Про всяк випадок можна узяти з собою і медичний пластир. Окремі ж застереження щодо взуття для переможців Ліги – колективу «На лабутенах». Кросівки й тільки кросівки!

Для комфорту геть не зайвим стануть мазі чи дезодоранти проти комарів. Ну й вода. На час сходження хоч якась вода, та має бути у кожного, адже процес цей затягнеться не на одну годину.

Важливий момент – ліки. Медичне забезпечення на випадок травм буде присутнє, а от тим, хто має деякі застереження чи особисті проблеми зі здоров’ям, варто прихопити з собою індивідуальні медичні засоби.

Одяг – зручний та просторий, аби підтримувати нормальну температуру. І аж ніяк не синтетичний, чи з непотрібними елементами, що заважатимуть руху.  Містян, котрі мають футболки із символікою міста, просять взяти їх з собою, адже вже на місці всі решта отримають аналогічні для участі у невеликому сюрпризі (лукавимо, захід буде доволі масштабним;), – ред.).

Останній термін прийому заявок у п’ятницю 3 червня о 15:00. З цього моменту долучитися до гурту люди матимуть лише у тому випадку, коли хтось із задекларованих відмовиться від поїздки. Ну й крім цього, нікому не забороняється самотужки дістатися та знайти собі нічліг під час грандіозного золотоніського виїзду.

Також закликають майбутніх мандрівників додати ще й свої поради, адже серед містян немало людей з неабияким досвідом подібного дозвілля. Свої думки можна висловити очно організаторам, у коментарях на сайті чи наших спільнотах у соцмережах, скориставшись сервісом громадської приймальні.