Люди з обмеженими можливостями здобуватимуть професійну освіту на Київщині

Управління праці та соціального захисту населення повідомляє про можливість здійснення професійної підготовки у Всеукраїнському центрі професійної реабілітації інвалідів. Заклад знаходиться в селищі Лютіж, що у Вишгородському районі  Київської області.

Цього року Центр набирає усіх, хто виявить бажання, здобувати освіту  та навички оператора комп’ютерного набору, обліковця (реєстрація бухгалтерських даних), секретаря керівника, лицювальника-плиточника, слюсаря з ремонту автомобілів, швачки, вишивальника, манікюрника, взуттьовика з ремонту взуття, бджоляра, перукаря (перукаря-модельєра), водія автотранспортних засобів (категорія «В»), робітника зеленого будівництва.

До Центру приймаються громадяни України із числа дітей-інвалідів віком від 16 років та інваліди І –ІІІ групи (в тому числі учасники АТО), які мають на меті здобуття професійно-технічної освіти та не досягли пенсійного віку. Термін навчання – від 6 до 10 місяців (відповідно обраної спеціальності).

– Центр забезпечує слухачів комфортними умовами проживання у кімнатах на одну-дві особи. Наявне триразове харчування. Всі об’єкти закладу обладнані з урахуванням умов безбар’єрності та доступності, – коментує пропозицію провідний спеціаліст Управління Олена Строкань. – Професійне навчання, заходи з соціальної, психологічної, фізичної реабілітації та медичного спостереження, проживання та харчування для слухачів Центру безкоштовно.

За додатковою інформацією щодо зарахування до Центру просять звертатися до Управління праці на Шевченка 70 (кабінет №3). Довідку можливо отримати і за телефоном 5-39-88.