Баскетбол: “Легіон” втратив шанси на бронзові нагороди

У неділю в черкаській Аматорській лізі золотоніські “легіонери” відіграли матч із надпринциповим суперником. Гра, котра дещо раніше вважалася ледь не ключовою у боротьбі за бронзу, після нещодавньої серії невдач “Легіону”, статус свій втратила.

Фаворит зустрічі – ЧДТУ, який до того ж зібрав цього дня свій найкращий склад. В той час, як золотонісці відчували суттєву кадрову нестачу. Де-факто команда втратила половину гравців, із яких двоє – центрові. Довелось навіть виходити травмованому бомбардиру Ярославу Жиговцеву.

Разом з тим п’ятірка наших баскетболістів (двоє тренерів на заміні відіграли в сумі 7 хвилин) не зважаючи на огріхи, зіграла достойно. Десь поспішали, в певних моментах здійснювали невиправдані та ризиковані дії, але до самовідданості претензій не може бути точно.

В цілому ж, без центрових програв “Легіон” гру в підборі. Був і переломний момент, коли команда зуміла вийти на загальну різницю у “мінус три” пункти, але банально не вистачило, ані сил, ані холоднокровності.

– Хлопці – молодці! Впевнений, що ми всіх збережемо на наступний сезон та будемо працювати. Це я вам обіцяю, – ділиться враженнями керівник клубу та голова місцевої баскетбольної федерації Артур Абрамов.

Вже не очікуючи міжсезоння, “Легіон” готується до майбутніх змагань. Мова йде і про форму, і про безліч технічних питань. Морально та фізично оновиться і склад команди. Сам Абрамов, за його словами, на майданчик більше не вийде. Зустріч з ЧДТУ була останньою в його кар’єрі.

– В чемпіонаті у нас лишився один матч, котрий для жодного з суперників нічого не вирішує. Але, на мою думку, хлопці будуть намагатися в першу чергу для себе, – прогнозує майбутню гру Артур Абрамов.

ЧДТУ – Легіон 77:68 (20:15, 20:21, 21:13, 16:19)

ЧДТУ: Кузьменко – 16, Войнаровський – 13, Бреган – 8, Манушкін – 17, Гривачевський – 12, Гай – 2, Рунцо – 9

Легіон: Шимуля – 21, Саєнко – 20, Бойко – 13, Жиговцев – 9, Наливайко – 5