Велопробіг – 2016: завершуються останні приготування [ПРЕВ’Ю]

Велелюдний велопробіг, що від минулого року став для Золотоноші традиційним, днями стартує знову. У суботу всі містяни запрошуються на масовий спортивний захід, що поєднає в собі також розважальну програму, благодійну мету та офіціозний сюрприз для екс-бійців АТО.

Золотоніські міська та районна рада, Райдержадміністрація, громадська організація “Народна рада “Золотоноша – наше місто”, Комітет сприяння обороні, а також численна кількість небайдужих об’єдналися задля доволі актуальної мети – звести пам’ятник загиблим золотоніським воїнам під час українсько-російського конфлікту. Героїв міста та району, що віддали життя за свою країну, вже нараховується десяток…

Розпочнеться дійство о 8:30 на площі біля Торгового центру. Там відбудеться реєстрація учасників велопробігу. Скільки містян братиме участь всього, не береться оцінювати ніхто. Проте, за спостереженнями останніх тижнів, цифра вже перетнула позначку в чотири сотні.

Сам маршрут, в порівнянні з минулим роком, зазнав великих змін. Цього разу учасники пробігу подолають значну відстань, охопивши собою ледь не все місто. Від центру Золотоноші колона проїде в сторону Новодмитрівки, а потім по Канівській, Новоселівській, 23 Вересня та Благовіщенській через завод імені Лепсе попрямує до початкового пункту.

Велопробіг маршрут

Для найменших золотонісців велопрограма буде окремою. Малюки влаштують свої локальні заїзди – по бульварному колу на Садовому проїзді. Крім того, для них організатори обіцяють немало конкурсів, ігор та розважальну програму.

Під час підготовки військовий комісар вручатиме золотоніським бійцям бойові нагороди, що днями надійшли із Міністерства оборони. Паралельно з початком основного велопробігу, перед Торговим центром розпочне роботу і ярмарка. Антураж традиційний для подібних заходів у Золотоноші – домашня випічка, ремесляні вироби, а також продукція місцевих підприємств. Не обійдеться, звісно ж, і без улюбленої каші.

Волонтери нині спільно готують музейні та пам’ятні експозиції про золотоніських героїв та війну в цілому. Поруч із кожним ярмарковим місцем стоятиме благодійна скриня. Найбільша – біля стенду зі світлинами тих, на чию честь і встановлять пам’ятник. Розташують його у Меморіальному парку.