Від знання до безпеки: юнакам і дівчатам доступно розповідають про загрозу ВІЛ та наркоманії

У четвер на базі третьої школи провели навчальну презентацію спеціалізованої інтерактивної профілактично-розвивальної гри. Фахівці міського центру соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді та служби у справах дітей, молоді та спорту проводили первинну профілактику поширення ВІЛ-інфекції та наркоманії серед юнаків та дівчат.

Гра була розроблена Полтавським обласним благодійним фондом «Громадське здоров’я» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерланди та міжнародного проекту USAID RESPOND. Місту ж для використання у просвітницькій роботі її надало Черкаське відділення Всеукраїнської мережі «ЛЖВ».

Сприяє проект, за думкою авторів, попередженню соціально-негативних явищ (ВІЛ/СНІД, туберкульоз, хвороби, що передаються статевим шляхом, наркозалежність та її ускладнення тощо) серед підлітків. Відбувається це шляхом роз’яснювання та надання актуальної інформації щодо соціально-негативних явищ, їх причин, проявів та профілактики з акцентом на виборі здорового та суспільно-корисного способу життя.

 – У ході гри діти розгадують певне слово або словосполучення, які були умовно поділені на тематичні блоки. Мова йде про загальні поняття (базові цінності, які входять у світогляд та соціальне оточення підлітка), соціально-актуальні хвороби (назви, симптоми), профілактика (заходи, засоби, навички та поняття, пов’язані з попередженням соціально-негативних явищ та хвороб), – розповідає про суть новації фахівець центру соцслужб для молоді Наталії Скиби.

 Окремо ініціатори дякують соціальному педагогу ЗОШ №3 Валентині Боченковій за допомогу в організації заходу. Незабаром планують провести подібні ігрові марафони в інших навчальних закладах міста.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA