Патріотичний екс-редактор “Вісника Золотоніщини” працює журналістом у Росії [ФОТО]

Сліди Ольги Чукмарової, колишнього головного редактора районного тижневика “Вісник Золотоніщини” цілком випадково знайшлися аж за 140 кілометрів від Москви. Журналістка, найактивніша діяльність якої на посаді очільника газети прийшлася на перший рік після Майдану, віднині сумлінно працює на ряд місцевих російських ЗМІ.

Чукмарова, окрім вельми солідного, як на той час, окладу, відзначилася головним – принциповою словесною війною із містом як на шпальтах свого видання, так і особисто. Саме під час того буремного 2014 року, коли Золотоніський район майже рік перебував без голови РДА, було й піднято немало провокативних тем. Більшість з них – на суто політичну тематику, котра ніяк аж не могла влипнути на добробут місцевого населення.

Запам’яталась редактор і надмірною патріотичністю, що того часу було вельми поширеним у владних кабінетах Районної ради. Якщо реально корисні речі, здійснені того часу, під сумнів не ставить ніхто, то постійний тиск на “прорегіонівську” сутність сусідньої адміністративно-територіальної одиниці, не міг не викликати подиву. Звісно, саме ті доволі невизначені та нервові для країни часи вже позаду (наразі проблеми не зникли, тільки дещо змінили формат, – прим.), але створений ореол унікальності та обраності окремої когорти громадян, що постійно підживлювався, пам’ятатиметься ще довго.

Якщо ж не брати до уваги філософських питань, то, як деякі поціновувачі газети, так і ті, хто свого часу мав відношення до діяльності, зазначають в один голос – випробування сучасністю підшефне Чукмаровій видання на той час не пройшло. Були навіть спроби створення веб-сайту та вливання молоді. Все – марно. Раптово  й зникла із мапи місцевих ЗМІ Ольга близько півроку тому. Тоді, після втрати місця редактора, ніхто навіть у приватних розмовах не міг пояснити ані причин звільнення, ані подальшу її долю.

Де нині вона знаходиться, вже відомо – місто Переяславль-Залеський, Ярославська область, Росія. Працює у місцевій газеті “Переяславская неделя”, новинному порталі pro-pereslavl.ru. Змінилася і тематика матеріалів: героїчність, нагороди та грамоти російських МНСників; ювілей Переяславської податкової; податки, які виростуть, але будуть більш справедливими; пряма телефонна лінія з мером міста в усіх кремлівських традиціях; прожитковий мінімум, котрий “растёт, но медленно”.

“Засвітилася” Ольга і на місцевому телебаченні. Не скажемо достеменно про сам захід, скоріше за все – прес-конференція.

Ольга Чукмарова 01 Ольга Чукмарова 02 Ольга Чукмарова 03 Ольга Чукмарова 04 Ольга Чукмарова 05