Нічний дизель-поїзд продовжили до Гребінки [ДОКУМЕНТ]

Дизельний поїзд, що проїздить увечері через Золотоношу, вперше за 15 років знову сполучить пасажирів із Гребінкою. Таким чином, з 1 лютого пасажири за ніч матимуть можливість доїхати до Ніжина, Чернігова, Полтаву та Києва.

Про це повідомив сотиличний журналіст журналіст LB.UA, громадський активіст Олександр Рудоманов. За його словами, добитись такого рішення від транспортного керівництва вдалося швидко та безболісно. Моніторячи сайт залізниць на предмет оптимізації, Рудоманов помітив, що приміський нічний дизель-поїзд 6074\6061 не доїжджає до пересадочної станції Гребінка, маючи кінцеву зупинку у Драбові. Цим місцевих жителів штучно обмежують в можливостях пересадки на приміські поїзди до Полтави (№6354) та в напрямку Прилук і Ніжина (№6522).

Спочатку ініціатор залізничних змін отримав негативну відповідь від залізничних посадовців. Ті мотивували відмову тим, що згаданий дизель-поїзд курсує саме таким маршрутом понад 15 років. Та Олександра це не спинило і він, як вже не вперше, вирішив йти далі.

– Колись давно, внаслідок постійних звернень по Одеській залізниці, я обмінявся контактами із начальником одного з управлінь. Зателефонувавши, я отримав номер відповідальної особи за графік, після чого почались перемовини, підкріплені зверненнями громадян. Процес закінчився успіхом. Також було депутатське звернення від Андрія Іллєнка щодо продовження дизель-поїзда до Гребінки, – розповідає Рудоманов на своїй сторінці у Facebook.

Віднині дизель-поїзд прибуває до Гребінки о 00:43, а вже о 2:10 і 2:15 пасажири можуть їхати на Ніжин, Чернігів та Полтаву. До столиці є змога виїхати о 4:55. Депутати Черкаської обласної ради підготували та направили подяки відповідальним особам Одеської Залізниці.

Нагадаємо, про схожу проблему Олександр Рудоманов повідомляв у грудні. Тоді піднімалось питання несинхронізованості графіків руху приміськиих дизельних поїздів Шевченко-Гребінка із графіками “електричок” на Київ, Ніжин та Полтаву.

шевченко - гребінка