Водія, що збив насмерть велосипедста, позбавили волі на 4 роки

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області засудив до 4 років позбавлення волі водія, який п’яним збив на смерть велосипедиста.

Як повідомляє прокуратура Черкаської області, 15 січня він був засуджений за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що призвело до смерті потерпілого) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 15 липня увечері на другому кілометрі автодороги Софіївка – Гельмязів сталася ДТП. Водій автомобіля ВАЗ-2105, 26-річний житель хутора Малинівщина, при обгоні скоїв наїзд на велосипедиста, 64-річного жителя Софіївки, який рухався в зустрічному напрямку. Внаслідок пригоди велосипедист отримав струс головного мозку, закриту черепно-мозкову травму та перелом ребер. Госпіталізований до реанімаційного відділення Золотоніської ЦРЛ.

Прокуратура зазначає, що водій перебував в стані алкогольного сп’яніння, а потерпілий від отриманих тілесних ушкоджень помер у лікарні наступного дня.

Вироком суду чоловікові призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 роки з взяттям під варту в залі суду.