Найкращою новорічною площею Черкащини визнано золотоніську [ДОКУМЕНТ]

Золотоноша перемогла на обласному конкурсі на найкраще Новорічно-Різвяне оформлення. Святкове вбрання центральної площі визнано переможцем серед адміністративних суб’єктів регіону. Відповідний документ за підписом губернатора Юрія Ткаченка, засвідчений ще 31 грудня, отримав днями Міськвиконком.

Підготовка до новорічних свят у Золотоноші стартувала ще на початку грудня. Тоді на центральній площі фахівці розпочали встановлення ялинки – дуже ажіотажної для міста теми. Обговорювали її протягом останніх місяців неодноразово, висуваючи багато версій щодо майбутніх закупівель та значних бюджетних витрат у світлі спиляних в рамках реконструкції старих ялинок.

У владних кабінетах пішли шляхом простішим: каркасна ялинка, як виявилось, у місті є і була придбана близько 10 років тому. З’являлась на очі публіки вона лише одного разу, а цього року їй дали шанс на друге життя. Окрім цього, доповнили і невеликим сюрпризом, забезпечивши режим обертання новорічного символу. Спеціальний редуктор виготовили за допомогою фахівців місцевого Машинобудівного заводу імені Лепсе.

центральна площа ялинка 01

Фото: Олександр Бугаєнко | vk.com/buhaienko_ph

Тим часом готували і новий формат загального антуражу, розмістивши на площі велику кількість прикрас і фігур у вигляді міфічних героїв та сніговиків. Для дітлахів збудували імпровізовані казкові будиночки, доступ до яких відкрито цілодобово, а очно щодня усіх розважали Дід Мороз та Баба Яга, з якими хлопці та дівчата мали змогу поспілкуватись та зробити пам’ятні фотографії. Окрему можливість надали батькам дітей: за їхнім бажанням, подарунок дитині міг вручити сам бородатий живий символ різдвяних свят.

На цьому місці силами працівників сфери культури Золотоноша вже відзначила День Святого Миколая, Новий рік та Різдво.

центральна площа ялинка 02 [870_650] центральна площа ялинка 03 [870_650]

Окрім відзнак обласних, є й декілька міських. У Новорічну ніч на площі оголосили переможців конкурсу на кращу вітрину та найкраще прикрашання будівель і дворів. Серед серед торговельних підприємств виділили маркет “Злагода”, а також перлину новорічного настрою – магазин “Атра”, власники якого підійшли до декорування з душею. Поруч з яскравою нічною ілюмінацією тут ще й поставили чималу ялинку, котра радувала око чисельним постійним відвідувачам.

Магазин Атра

Серед дворів та будівель перемогли друга школа та мешканці будинків 156 на вулиці Шевченка і 35,37 на вулиці Незалежності. Біля цих багатоповерхівок дружня спільнота сусідів самотужки прикрасила живі ялинки, перетворивши процес на справжнє масове дитячо-сімейне свято.

4 [870_650]