Золотоніська продукція потрапила до списку кращих товарів України [ДОКУМЕНТ]

Двоє золотоніських підприємств опинились у списку переможців Всеукраїнського конкурсу якості продукції “100 кращих товарів України”. До списку тріумфаторів, опублікованому організаторами, потрапили купажний сидр “Яблучний” від «Роял Фрут Гарден» та твердий сир зі смаком волоського горіха виробництва “Золотоніського маслоробного комбінату“.

Конкурс проводиться щороку, а його підготовка відбувається за активної участі представників Міністерства аграрної політики. Як і в попередні роки, переважна частина учасників представляють харчову промисловість. До моменту нагородження всі учасники проходили низку етапів, на кожному з яких конкурсні комісії перевіряли відповідність конкурсантів заявленим критеріям. Серед основних вимог, окрім самої якості продукції, зазначені наявність сертифікованих систем управління, використання ресурсо- та енергоощадних технологій, вітчизняної сировини та матеріалів, рівень інформування споживачів щодо споживчих властивостей заявленої продукції.

Мета конкурсу – об’єднання зусиль, спрямованих на поліпшення якості та конкурентоспроможності вітчизняної продукції, сприяння впровадженню на підприємствах України сучасних методів управління якістю та задоволенню потреб і очікувань споживачів.