Брейн-ринг: Черкаський навчальний центр переміг посадовців Міськвиконкому [ФОТО]

Лікар сам собі вирізав апендикс. Не хвилюйтеся, трапилося не в Золотоніській лікарні, де фахівців цілком вистачає. Ця неординарна подія відбулася ще у 1961 році: 27-річний радянський хірург Леонід Рогозів, перебуваючи в Антарктиці у складі експедиції, сам себе прооперував і видалив собі апендикс. У 19 столітті, аж до винаходу двигуна внутрішнього згорання, бензин вважався відходом від виробництва гасу і його скидали у воду.

Ці та багато інших цікавих фактів з життя людства стали відомими всім (а, може, і не всім, бо дехто вже володів цією інформацією) інтелектуалам, які зібралися у Будинку дитячо-юнацької творчості. Тут відбувався поєдинок любителів потренувати свої мізки. Змагалася команда міськвиконкому та збірна викладачів Черкаського навчального центру. І хоча гра проходила на рівних, все ж перемога з рахунком 10:7 заслужено дісталася педагогам, які продемонстрували справді командну гру і неабияку жагу до виграшу. Тож у Сергія Богдана, Світлани Дармосюк, Ярослава Іська, Тетяни Гаврилюк, Любові Латишевої та Ольги Павлової є всі шанси поборотися за Кубок.

Серед глядачів у залі знаходилися представники усіх 8-и команд, які беруть участь у цьогорічному розіграші. А збірна «Вінегрет» (капітан Віталій Гавва), куди увійшли і лікарі, і вчителі, і підприємці, зібралася повним складом, кожне питання гри активно обговорювала і мала власну версію відповіді. Варто зауважити, що переважно вона була правильною.

Цикл інтелектуальних ігор «Брейн-ринг» стартував ще 17 листопада. Тоді змагалися команди педагогів Будинку дитячої та юнацької творчості (капітан – Віталій Носуля) та друзі і родичі Миколи Синьоока (ДРС; він же й очільник своїх однодумців). Колеги Олександра Омельченка, який є незмінним ведучим цих напружених розумових баталій, буквально вирвали перемогу у «синьооківців» – 10:9.

Алла Капля (тижневик “Златокрай”),
спеціально для zolotonosha.ck.ua

Брейн-ринг-01 Брейн-ринг-02