До європейського руху проти ворожнечі в інтернеті долучилася і молодь Золотоноші

9 листопада – у Міжнародний день боротьби проти фашизму, расизму та антисемітизму – до просвітницької кампанії громадського руху “No Hate Speech Movement” долучилася учнівська молодь п’ятої школи. Ця ініціатива спрямована проти поширення мови ненависті онлайн у всіх її формах, особливо, якщо вони стосуються молодих людей.

Учні взяли участь у тренінгу проти дискримінації та провели флешмоб, закликаючи однолітків не використовувати у онлайні. Термін цей у світовій практиці означає систематичне застосування промов, які спрямовані на проявлення агресії направленої на людину або групу осіб за ознакою раси, релігії, статі.

– З розвитком соціальних мереж, ми всі можемо приймати участь в інтернет-просторі, що дає нам нові можливості: взаємодіяти з іншими з питань, які нас хвилюють, – розповідає працівник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Оксана Червякова. – Але ми в рівній мірі можемо бути як жертвами так і представниками зловживань і порушень прав людини, в тому числі, ненависті в різних формах і залякувань.

За словами фахівця, мова ворожнечі – не нове питанням ні в Інтернеті, ні в суперечках щодо прав людини. Але в онлайні вона несе потенційний збиток демократичним процесам. Це ж, в свою чергу, дає небайдужим нові приводи, щоб діяти.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Колектив Відділу висловлює подяку адміністрації навчального закладу за активність та небайдужість до проблем молоді, а також зазначає, що долучитися до руху може кожен.

– Що для цього потрібно? Слід самому або разом із друзями відзняти короткий відеоролик, або зробити фотографію, де ви висловлюєте своє ставлення до поширенння мови ненависті в інтернеті. Розмістити свою роботу на офіційні сторінці громадськго руху No Hate Speech Movement (попередньо там зареєструвавшись), або на сторінці групи у соціальній мережі VK. Натиснути “Розповісти друзям”, – йдеться у повідомленні установи.