#Фотофакт. 9 листопада: фонтан, асфальтування після виборів та день працівників культури [ФОТО]

Вибори скінчились, а процес ремонту доріг, на диво пересічного українця, продовжується. Щоправда, ініціатива цього разу надходить не від претендентів на будь-які посади, а від діючої міської влади.

Сьогодні завершене обладнання чергового дворового заїзду. Володарі оновленого майданчику – мешканці будинку 11 на вулиці Новоселівській. Процес реконструкції забезпечив колектив “ЗолотоношаРембуд”. Підопічні Володимира Клімова роботи виконали педантично дотримуючись усіх необхідних в таких випадках стандартів.

Новоселівська 11 [870_650]

Нагадаємо, згідно закону «Про Державний бюджет України на 2015 рік», ремонт доріг та тротуарів повністю покладений на плечі місцевих бюджетів, а турбуватися про створення умов для накопичення коштів на ці процеси мають адміністрації локальних суб’єктів.

Основне джерело подібних надходжень – акцизний податок з реалізації через роздрібну торговельну мережу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та палива. Ставку податку золотоніські депутати згідно законодавства встановили в розмірі 5% та спрямували конкретно на ремонт асфальтового покриття та дворів багатоповерхових будинків. Це й сприяє створенню додаткових стимулів не лише для розвитку місцевого підприємництва, а й жорсткішого контролю над сплатою податків, адже тепер принаймні цей фактор в руках громади.

Цьогоріч комунальники встигли провести традиційний ямковий ремонт, обладнати аналогічний дворовий заїзд на вулиці Незалежності, а також реконструювати проїзні частини вулиці Горького та частково вулиці Нової.

Тим часом на центральній площі продовжується процес будівництва фонтану. На цій ділянці шар бетону, не анонсуючи у ЗМІ, залили ще під час останніх гарячих днів передвиборчих перегонів. Нині ж фахівці працюють над остаточним завершенням робіт з підготовки фундаменту майбутньої споруди. Навесні черги дістанеться і обіцяна зелена зона.

Фонтан центральна площа [870_650]

Перебудову центральної площі фінансує та освоює кошти підприємство “Спец-Агро-Соя“, котре найближчим часом розпочне будівництво потужного заводу на вулиці Обухова. Забудовник – компанія “Комільфо-Тур“, котра працює на ділянці з першого липня.

Зовсім поруч, у МБК, працівники відділи культури сьогодні приймали вітання з професійним святом від міського голови Віталія Войцехівського. 2015 рік – особливий для всього колективу митців Золотоноші. Чого тільки варта нова сторінка їхньої історії – реконструйована будівля міського Будинку культури. Подібна ж новація запустила логічний процес інших перетворень, а Золотоноша погрожує стати ледь не театральним центром Черкащини: відтепер у місті постійно гастролюватимуть трупи Черкаських драмтеатру та філармонії.

День працівників культури 02 [870_650] День працівників культури 01 [870_650]