У Золотоноші проводять «розбір польотів» передвиборних «благодійників»

Після завершення виборів міській владі Золотоноші доводиться усувати наслідки передвиборних благодійних заходів частини тодішніх кандидатів у мери. Про це інформує Прочерк з посиланням на тижневик «Златокрай».

За інформацією видання, 2 листопада в кабінеті міського голови Віталія Войцехівського відбулося засідання, на якому обговорювали незаконне асфальтування прибудинкових територій за адресами: вул. Шевченка, 34 і 68 та Обухова, 38.

У Золотоноші, де стану доріг і тротуарів приділяють особливу увагу, вирішують: як бути із так званим ремонтом дворів п’ятиповерхівок, зроблених без необхідної документації і «не по розуму». В керівника філії «Золотоніський райавтодор» ДП «Черкаський облавтодор» Віктора Мазка запитали, чому роботи не погодили із власником майна – управлінням житлово-комунального господарства? І чому він не відповідав на дзвінки і з міської ради, і з міліції? Як наслідок – при асфальтуванні масово порушили будівельні норми, клали асфальт на непідготовлену територію, не зняли попередньо старий шар, і таким чином рівень дворової поверхні суттєво піднявся.

У своєму виступі керівник «Райавтодору» зазначив, що він готовий надати всі необхідні документи і виправити кожну «помилку», допущену його працівниками під час асфальтування згаданих дворів.

Водночас міського голову ці пояснення не задовольнили.

– На підставі акта обстеження, яке зробила комісія міської ради щодо якості асфальтування вищезгаданих дворів, я особисто ініціюю перевірки дій керівництва «Райавтодору» службами: ДФІ, податковою інспекцією, міськвідділом міліції. Я буду особисто контролювати хід розслідування, тому що майнові права захищає держава, а Ви їх порушили! – наголосив мер.

Цього ж дня філія «Золотоніський райавтодор» передала управлінню ЖКГ міськради усі документи, які від неї вимагали, крім одного – про походження асфальтової суміші, яку використали для піару одного з кандидатів. «Може, тому районні дороги і знаходяться у стані «старої тертушки», що асфальт, призначений для їхнього ремонту, йде «наліво»?» – запитує автор матеріалу в газеті «Златокрай».