Обрані громадою: 34 депутати нової міської ради – хто вони? [ІНФОГРАФІКА]

Місцеві вибори 2015 року завершені, а в більшості населених пунктів вже відомі володарі мандатів рад різних рівнів. Оголошені результати і в Золотоноші. Більше того, позавчора відбулося і перше пленарне засідання нової сесії Міської ради.

Хто ж став законодавчим обличчям Золотоноші на найближчі два роки? 34 депутати, 7 партій і немало цікавих особистостей.

Блок Петра Порошенка “Солідарність”

БПП – політична сила, що отримала найбільшу кількість мандатів у місті. У новій каденції міськради її кольори представлятимуть одразу 13 делегатів. Усі вони майже безальтернативно перемогли на своїх округах. Дехто – зібравши ледь не половину голосів. Що найцікавіше (і це головний сюрприз нової виборчої системи), з усіх решти лише один представник іншої партії набрав відсоток голосів більше, аніж останній депутат у списку БПП.

Комунальну сферу представлятимуть директор КП “Міський водоканалСергій Кузнєцов та керівник ТОВ “380V” Владислав Восколович. Отримав повторний мандат і екс-секретар міськради Андрій Заєць.

Медицина представлена Заслуженим лікарем України, завідувачем травматологічного відділення Володимиром Сержуком, менеджмент – помічником гендиректора “ЗлатодаруОлександром Флоренком, освіта – соціальним педагогом третьої школи Валентиною Боченковою, спорт – відомим у місті тренером школи кіокушинкай карате. громадським активістом Олексієм Дроб’язком, соціальна сфера – директором Центру соцдопомоги, об’єктом чорного передвиборчого піару Людмилою Неліною.

Серед підприємців – власник меблевої фабрики “Мікс”, голова міської Федерації футболу та президент ФК “СпартакПетро Міхновський, а також директор ТОВ “Донснаб” Ігор Нелін. Правоохоронні органи представлені Сергієм Коваленком, заступником начальника обласного УМВС з громадської безпеки. Також присутні Тетяна Орленко та член Виконкому міськради попереднього скликання Наталія Сьомак. Перший (“захищений”) номер у списку на мандат права не має, оскільки очолював список Віталій Войцехівський, котрий переміг на виборах міського голови.

Європейська партія України

14,7 відсотків – результат, за великим рахунком, закономірний, адже більшість прихильників кандидата в мери Владислава Осадчого паралельно голосувала і за його політичну силу. Він, як перший номер, і отримав мандат. Разом з ним пройшли четверо: активний під час передвиборчого процесу, старший будинку 68 на вулиці Шевченка Валерій Федорець, екс-начальник відділу освіти (за “корпанівських” часів) Олександр Луцик, директор Центру з надання безоплатної правової допомоги Сергій Брус, а також Наталія Карпич.

Батьківщина

Цю політичну силу, яка ще досі успішно користується брендом “Юля”, представляють перший номер Олег Лисянський, директор Міжрайонної оптової бази Сергій Мозговий, підприємець Володимир Мірошніченко, лікар-стоматолог санаторної школи Віктор Жорновий.

Радикальна партія

“Ляшківці” делегували до місцевого самоврядування першого номера, директора магазину “Люкс” Андрія Штанька, пенсіонера Миколу Зарубу та завідувача господарством третьої школи Валерія Норенка. Лідер міського осередку та кандидат на посаду міського голови – Вадим Гайович – виборов мандат до обласної ради, балотуючись на території Золотоніського району.

Черкащани

Потужний, свіжий бренд, котрий, втім, на території міста майже провалився. “Майже”, бо все-таки обидва золотоніських депутати обласної ради (Владислав Кулініч та Віктор Полозов) йшли на вибори у списках саме цієї політичної сили. До міста потрапили троє: перший номер, тренер ДЮСШ з греко-римської боротьби Ігор Ракітін, колишній директор гімназії, а нині заступник голови правління Маслоробного комбінату Володимир Касьян, підприємець та громадський активіст Наталія Зеленська.

УКРОП

Лідер осередку – Володимир Короленко, заступник голови правління Парфумерно-косметичної фабрики. Разом з ним пройшли до ради підприємець Віктор Душка та пенсіонер Анатолій Іваненко.

Свобода

Кількісно партійний осередок свою задачу виконав. Перший номер у обласному списку, голова міської організації “Свободи” Олександр Лошков до облради пройшов, а його підопічні мінімальний бар’єр таки здолали. Щодо якісних показників нарікань більше. В першу чергу, напевне, у однопартійців. Якщо до персони підприємця та волонтера Олексія Слюсара питань виникати не може, то чого чекати від решти – невідомо.

До Міської ради пройшли безпартійна (що для “Свободи” в певній мірі нонсенс) пенсіонерка Варвара Шинкаренко, а також, без сумніву, перлина нинішнього скликання – Олександр Поліщук. 18-річний студент, відомий своїми надмірно радикальними та інколи наївними меседжами, фігурант кримінальної справи за пропаганду нацизму, здобув бажаний мандат, отримавши 15% голосів на своїй дільниці (лідер серед “свободівців”). Родзинка ж у тому, що його округ – Гришківка та Ярки. Тому абсолютний результат Олександра – 11 голосів.

Резюме

Склад нової Міської ради доволі різноманітний. За персоналіями золотонісцями делеговані представники великої кількості професій: комунальники, підприємці, менеджмент, педагоги, спортсмени, правоохоронці, пенсіонери, юристи, лікарі.

Звісно, людину судять за вчинками. Ця каденція лише розпочинає свій дворічний шлях. Тому маємо надію, що всі сварки, всі політичні протистояння відійдуть на задній план задля майбутнього цього мальовничого міста. А через два роки місцеві виборці впевнено скажуть – ця міська рада стала найкращою за історію Золотоноші. Вперед до звершень!

Золотоніська-міська-рада 00