Молодь переглядатиме авторське кіно у новоствореному осередку “DOCU/КЛУБ” [АФІША]

Не театром єдиним: культурне життя Золотоноші продовжує розвиватися швидкими темпами. Місцевих шанувальників арт-хаусу та авторського кіно відтепер запрошують до перегляду стрічок у рамках проекту “DOCU/КЛУБ”. Місцевий осередок медіапросвітницької ініціативи зареєстрував відділ сім’ї, молоді та спорту. Місце показів – театральний зал Будинку Школяра.

Перша зустріч любителів кіномистецтва анонсована на четвер. 12 листопада о 15:00 молоді запропонуютьдокументальний авторський фільм «Голосуйте за мене, будь ласка». Стрічка китайського режисера Вейдзюнь Чена є частиною документального проекту «Чому демократія?», котрий здобув понад 15 нагород, зокрема номінацію на премію Грірсона та «Еммі».

Фільм зблизька показує третій клас початкової школи в місті Ухань, що в Центральному Китаї. Тут діти вперше стикаються з демократичними принципами під час експерименту. Троє восьмирічних школярів змагаються за місце старости класу. У ході «передвиборчої кампанії» на них чинять тиск надміру турботливі батьки, для яких ці діти – єдині через державну політику, яку провадить уряд Китаю для контролю кількості населення.

Троє головних героїв беруться до справи, використовуючи різноманітні методи: складання стратегії виборчої кампанії, спонукання та передвиборчі обіцянки. Ці школярі поки не залежать від соціальних обмежень, як їхні батьки, тому віддзеркалюють панівні суспільні цінності.

До перегляду запрошуються усі, хто виявить бажання.

Головна мета проекту “DOCU/КЛУБ” – створення широкомасштабного унікального дискусійного майданчика для обговорення соціально значущих питань з різних аспектів прав людини.

DocuClub-870