#ElectionDay: Для чого (чи для кого) на дільницях працюють журналісти без відома своїх редакторів? [ФОТО]

Присутність представників засобів масової інформації сьогодні на золотоніських виборчих дільницях – не новина. Райцентр Лівобережжя Черкащини у день виборів відвідали журналісти багатьох ЗМІ. Як виявилось, мотиви деяких не зовсім зрозумілі.

Одна з таких – Наталія Кулик, що офіційно працює в обласній телерадіокомпанії “Рось”. Відвідавши сьогодні численну кількість пунктів голосування, уваги містян не привертала. Працювала досить коректно, допоки не виник локальний конфлікт на дільниці в районі РМЗ.

За повідомленням кандидата в депутати міської ради Сергія Кузнєцова, журналістка взялася палко захищати спостерігача зі стану одного з претендентів на посаду міського голови. Виборча комісія згідно законодавства відсторонила чоловіка від процесу за неодноразові порушення порядку на дільниці. Мотивами слугувала некоректна поведінка спостерігача, котрий окрім галасу, яким відзначався протягом дня, систематично заважав працювати комісії. Після другого попередження золотонісця попросили залишити приміщення.

Назад порушника ледь не заштовхала згадана журналістка, вчинивши ще один скандал. На перший погляд – боротьба за справедливість, та цікаві деталі виникли згодом. Згідно коментаря керівництва ОДТРК “Рось”, Наталія Кулик документів на відрядження не отримувала і сьогодні працювати взагалі не мала. Для кого був відзнятий сьогоднішній матеріал – питання відкрите.

– Думаю, завтра-післязавтра інтернет-аудиторії слід очікувати ще один цікавий відеосюжет. Цього разу, судячи з усього, головна тема – численні “порушення”. Зрозуміло, з якого боку, – резюмував Кузнєцов.

Наталія Кулик