14 жовтня: військова частина запрошує на день відкритих дверей [АФІША]

День захисника України, свято, що реінкарнували рік тому до історично правильної дати, цього разу у Золотоноші теж буде проводитись особливо. Замість традиційних заходів на базі культурних об’єктів Золотоноші, усіх містян запрошують на святкування до військової частини.

Чоловічий день в Україні всі роки Незалежності зовсім несправедливо в певній мірі ігнорувався. Якщо стосовно прекрасної половини людства все цілком зрозуміло – 8 березня був, є і буде державним святом та вихідним днем, то з чоловіками не все так просто. Люди старшого покоління за традицією відзначали 23 лютого, а от діючі та екс-військовослужбовці своїм професійним днем визнавали 6 грудня (День Збройних сил України). Ще одна, менша частина населення, активно святкувала 14 жовтня. Хтось – через Покрову, як козацьке свято, а хтось – в якості дня заснування Української Повстанської Армії.

Усі крапки над “і” розставили сучасні події, що зовсім скоро стануть ще однією трагічною сторінкою історії країни. Якщо раніше жовтневий день як на державному рівні, так і в суспільстві в цілому через ряд причин не визнавався, то нині, здається, це єдине правильне рішення. Від минулого року в Україні запроваджений єдиний День захисника України, як свято усіх чоловіків, котрі колись боронили батьківщину, або ж матимуть можливість здійснити це у перспективі.

Значні зміни щодо вшанування чоловіків торкнулися і Золотоноші, адже тут рік тому почали відновлювати військовий гарнізон. Військовослужбовці 156 зенітного ракетного полку почали процес передислокації на Черкащину навесні минулого року. Приїздили сюди у жахливі умови, адже військове містечко під час процесу демілітаризації режиму Януковича перетворилося у справжні руїни.

За 12 місяців власними титанічними зусиллями, а також за допомогою місцевих комунальних служб та небайдужих золотонісців територія частини змінилася суттєво. В тому числі і з цієї нагоди військовослужбовці мають намір презентувати загальноміське свято для чоловіків – день відкритих дверей.

Урочистості розпочнуться 14 жовтня об 11:00 на плацу. Тут відбудеться святковий мітинг, після закінчення якого розпочнеться тематичний концерт.

За годину на містян очікують спортивні розваги, показові виступи вихованців школи бойових мистецтв, а також Черкаського клубу сторожових собак.

Найбільш зацікавленим о 12:30 запропонують екскурсію до музею військової частини, казарми та військової техніки. Згодом – частування жителів та гостей міста солдатською кашею та варениками.

День-захисника-україни-870