Золотоноша говорить. Частина 3 [ВІДЕО]

Золотонісці більш ніж готові до публічного діалогу та дискусій. Такої думки дійшов колектив творчої групи відеопроекту “Комплімент рідному місту”, дві серії якого читачі нашого ресурсу вже мали нагоду побачити раніше. Результат роботи кореспондентів у сухому залишку перевершив усі скромні сподівання, які лунали ще на стадії ідей та думок. Жителі міста, на подив групи, поставились до такої дещо незвичної ініціативи напрочуд позитивно.

Свобода думки та слова – одне з основоположних прав сучасної людини, котра живе в демократичному (хай навіть з натяжкою) суспільстві. Зовсім інша річ, коли руками небайдужих це право реалізовується. Якісно та цікаво. Одна справа висловлювати свої думки на кухні, серед колег чи друзів, коментарями у соцмережах, інша – привселюдний діалог, який побачать/почують усі.

Зважаючи на наведені вище тези, а також несподівану популярність таких наших матеріалів серед інтернет-аудиторії, наважилась на певні зміни і знімальна група проекту. Причини дві і вони цілком логічні. По-перше, погодьтеся, тема вузька. Всі ми любимо наше золоте місто (навіть, помітьте, вказуємо без кавичок), та одними компліментами ситий не будеш. Рано чи пізно настає криза жанру, як у авторів, так і у інтерв’юерів. По-друге, і це це вже факт, люди мають велике бажання говорити. І говорити на різноманітні буденні теми, що так чи інакше є дотичними до нашого повсякденного життя. В якості ж яскравого прикладу постала серія публікацій, що творилась зовсім поруч, коли пересічні мешканці у вільному форматі розповідали про рідне місто.

Саме тому віднині ми об’єднуємо та дещо переформатовуємо проекти. Щовівторка, з 15 до 16 години, на вас, любі золотонісці, чекає наша знімальна група. Чекає на ваші думки, ваші слова, ваше бачення нинішнього життя, шляхи вирішення спільних проблем. Говоритимемо на різні теми: від політики та економіки, до суспільства та культури. Поле фантазій в цьому випадку можна засівати довго та плідно.

Побачити ж себе та близьких людей усі матимуть змогу на сторінках нашого видання щоп’ятниці. Крім того, потроху будуть готуватись до публікацій і текстові інтерв’ю проекту, до яких більшість з вас вже звикла.

А зараз просто запрошуємо до перегляду першого випуску оновленого проекту “Золотоноша говорить”. Тема розмови цілком актуальна для початку жовтня 2015 року – майбутні вибори та роль громади у їхньому проведенні. Отже, чи вірять містяни, що вибори пройдуть чесно, чи планують вони відвідувати дільниці, чи готові люди продати свій голос – дізнавайтесь у наших матеріалах.