Китай відкрив доступ до продукції Маслоробного комбінату

За результатами тривалих перемовин українські підприємства нарешті отримали право експортувати молочні продукти до Китайської Народної Республіки.

Питання постало ще у травні минулого року, коли було змінено законодавство КНР. Відповідно до нього кожна країна, яка має намір експортувати молоко та молочну продукцію має пройти оцінку еквівалентності державної системи національного контролю та ветеринарної служби.

Нещодавно ж адміністрація із сертифікації та акредитації КНР здійснила оцінку ветеринарного нагляду та державної системи контролю безпечності при виробництві молочних продуктів в Україні, та визнала її еквівалентною до китайської.

До переліку компаній, які отримали доступ на китайський ринок увійшов і “Золотоніський маслоробний комбінат”.

Нагадаємо, у квітні голова наглядової ради Групи компаній “Молочний альянс”, куди входить згадане підприємство, розповів про песрпективний шлях – Китай, який готовий забирати все, що вироблятиме Альянс. Задля цього навіть реформували виробництво: витратили 1,5 млн євро і поставили в Золотоноші обладнання та налагодили технологію для виробництва спеціального продукту – високодемінералізованої сиворотки D-90.

Ця суміш успішно пройшла китайську інспекцію. На той час все впиралося у міждержавні договори, тому “молочники” перебували у режимі очікування.