В очікуванні дива: прев’ю матчу “Спартак” – “Уманьферммаш”

Завтра о 16:00 “Спартак” у рамках 17 туру обласної першості здаватиме черговий непростий іспит. Гостюватиме на “Колосі” у звітному поєдинку лідер чемпіонату – “Уманьферммаш”. Очки вкрай потрібні обом командам, адже золотонісці мають якомога швидше вирішити питання прописки у “вишці” на наступний сезон, а уманчани закрутились у серйозній боротьбі за місце на п’єдесталі.

Турнірний шлях

Команда з півдня Черкащини друге коло розпочала не зовсім вдало, доволі складно виходячи з літньої перерви. Після двох скромних (як для статусу фаворита) перемог над аутсайдерами (1:0 з “Авангардом” та 2:1 з “Каневом”), “Ферммаш” втратив шість важливих пунктів у боротьбі з безпосередніми конкурентами за чемпіонство, чим значно ускладнив свої подальші перспективи. У очних поєдинках колектив не зміг нічого вдіяти з “УТК-Ятрань” (1:2) та “ЛНЗ-Лебедин” (0:1).

Останній матч напевне символізував вихід з вересневої кризи: вдома “Уманьферммаш” розгромив “Зорю-Черкаський Дніпро-2” з рахунком 4:1. Нині команда ділить перше місце з географічними сусідами “УТК-Ятрань”, а на один пункт від них відстає Лебедин.

Результати “Уманьферммашу” у попередніх п’яти турах:

Авангард (д) 1:0
Канів (г) 2:1
УТК-Ятрань (д) 1:2
ЛНЗ-Лебедин (г) 0:1
Зоря-Черкаський Дніпро-2 (д) 4:1

“Спартак” після непоганого та оптимістичного старту другого кола розпочав серію поразок. Нині вона налічує два матчі і в перспективі може, на жаль, продовжитись, адже гра 26 вересня очікується справді складна.

Перший матч після літньої перерви за прекрасних нагод виявився невдалим (молодь із Білозір’я повезла додому три пункту до свого кошику), а згодом червоно-білі почали вправно набирати очки. Перегравши у драматичному матчі “Олімп” (3:2), привезли бойову нічию з Катеринополя.

Останні ж два тури відзначились поразками золотонісців. Далеко не безнадійними, та очків до скарбнички не додалось. Як наслідок, нині команда повернулася на 10 місце, а до зони вильоту всього 4 пункти.

Результати “Спартака” у попередніх п’яти турах:

Зоря-Черкаський Дніпро-2 (д) 1:2
Олімп (д) 3:2
Наша Ряба (г) 1:1
Ретро (д) 0:2
Базис (г) 1:2

Взаємовідносини між командами

“Спартак” відвідав Умань 13 червня та поступився без варіантів. Вийшовши вперед у першому таймі, золотонсці отримали чотири м’ячі у свої ворота. Поразка ця стала останньою у провальній серії початку сезону. Після виїзної гри і розпочалась успішна реінкарнація команди.

спартак-уманьферммаш-870