Баскетболісти “Легіону” перемогли на смілянському турнірі та готуються до старту Аматорської ліги

У Смілі в суботу завершився обласний літній стрітбольний сезон. За традицією, Золотоношу на турнірі представляла команда “Легіон” у складі Артура Абрамова, Вадима Боровика, Андрія Шимулі та Андрія Саєнка. Перед командою стояла задача посісти у підсумку одне з призових місць.

За повідомленням золотоніської організації “Ліга Баскет“, до плей-офф “Легіон” потрапив з 2-го місця, здобувши у групі шість перемог та програвши одного разу команді гравців “Черкаських Мавп”. У півфіналі наші хлопці доволі переконливо переграли господарів турніру, а от в іншій парі сталася сенсація: команда “Рутфлесс” (Черкаси) зуміла перемогти команду “Мавп”.

Невипадковість свого потрапляння до фіналу черкащани довели і в матчі з “Легіоном”, подарувавши чималій кількості глядачів справжній трилер з драматичним кінцем. До радості золотоніських вболівальників, з рахунком 16:15 перемогу вирвала команда з Золотоноші.

Легіон-870

Тим часом на молодіжній першості наша команда “Таран” у складі Станіслава Наливайка, Дениса Бориса і Дениса Хоменка групову частину турніру закінчили на першому місці. Після чотирьох перемог і однієї поразки на груповому етапі, півфінал наші хлопці провели на одному диханні розгромивши суперника з рахунком 11:2.

Фінал почали непереконливо, відпустивши суперників у відрив та постійно знаходячись за рахунком позаду. Та згодом хлопці зуміли вирявняти гру, але прикра втрата м’яча і точний дальній кидок смілян вирішили результат поєдинку – 13:16 . Особливо старші колеги відзначають Наливайка, котрий, за їхніми словами, виглядав на турнірі “монстром”. Велике ж засмучення викликає прикра втрата ключового гравця Андрія Ярошенка, котрий отримав тяжку побутову травму наприкінці серпня.

– Впевнений, що за його участі на турнірі, питання про перше місце не стояло би взагалі, – прокоментував втрату Ярошека голова місцевої Федерації баскетболу Артур Абрамов.

“Легіон” тим часом дякує своїм вболівальникам, а також Міськвиконкому в цілому та Віталію Войцехівському зокрема за наданий транспорт та фінансово-організаційну підтримку. Відпочинку ж чекати годі. З понеділка клуб та золотоніська організація “Ліга Баскет” розпочинають підготовку до зимової частини сезону. Вже скоро команда зіграє у найсильнішій групі обласної Аматорської ліги. Серед суперників анонсовані лише найсильніші колективи Черкащини, за які грають екс-гравці української Суперліги. Їхні склади постійно підживлюються випускниками школи “Черкаських Мавп”, а в самому турнірі приймає участь і дублюючий склад тих самих “Мавп”.

– Аматорська ліга Черкаської області – одна з найсильніших на Україні. На карті стоїть престиж Золотоноші! Перший крок – товариська гра проти принципового суперника, ЧДТУ, – розповідає про майбутні плани Абрамов. – З другої половини вересня розпочнеться активна підготовка у Золотоноші, на базі третьої школи. Громадська організація “Ліга Баскет” запрошує на тренування дітей віком від 10 років.