На Грушевського, Чайковського та Запорізькій з’явиться освітлення

У різних районах міста продовжуються зустрічі з міським керівництвом, ініційовані місцевими жителями. Слідом за діалогом Комунарівській, про який повідомлялось нещодавно, про свій намір поспілкуватись на тему актуальних проблем оголосили жителі вулиць Грушевського, Чайковського та Запорізької.

Сама зустріч з міським головою та представниками відповідних служб відбулася у п’ятницю. Питань на порядку денному від золотонісців чотири – освітлення, дороги, сміття та аварійні дерева. Присутні представники громади (передусім, приємним фактом є наявність чималої кількості молоді), під головуванням Віри Пономаренко та за активної участі тутешнього мешканця Олексія Дроб’язка, підняли головну тему, котра їх турбує – світло на їхніх вулицях.

Словами, як часто буває, справа не обмежилась. Прийшли на перемовини жителі із готовим планом облаштування території та навіть задекларували свою грошову допомогу для закупівлі якісних ліхтарів. Решту питань вирішуватимуть днями безпосередньо з проектантами робіт.

Інший актуальний осінній фактор – сезонне спалювання листя. Власники великих прибудинкових ділянок справедливо розводили руками, мовляв, куди ж подіти гори відходів із території, адже жодна компостна яма подібного навантаження не витримає. Заспокоїв садівників керівник “Водоканалу” Сергій Кузнєцов, запевнивши, що його підопічні вивезуть усе сміття. Від жителів необхідно лише акуратно запакувати все у мішки. Старі ж гілки, як зазвичай, утилізують прямо на місці за допомогою спецтехніки.

вулиця грушевського 1

Окрема тема розмови – аварійний стан двох крупних та поважних за віком дерев на вулиці Грушевського, за стадіоном. Ці велети, котрі давно нависнули над житловими будинками, погрожують щохвилини завдати непоправної шкоди майну чи людському здоров’ю. Їхня доля також вирішиться зовсім скоро. Вже й пролунала пропозиція на згаданому місці насадити молоді липи.

Підняли і тему виборів. Особливо турбувало золотонісців, чи висуватиме свою кандидатуру нинішній очільник райцентру Віталій Войцехівський. У випадку ж відмови деякі навіть говорили, що на дільниці не йтимуть. Також багато питань існує щодо нового формату виборів до міської ради. Як зауважив міський голова, людям на місцях варто голосувати в першу чергу за імена, тобто за тих, хто довів своїми справами довів доцільність перебування серед депутатів. Партії ж, котрі “представлятимуть” подібні персони, в периферійних умовах є питанням другорядним.

В цілому зустріч, за словами учасників, виявилась плідною та вельми доброзичливою. Мешканці зазначених вулиць, як ніхто іншій, розуміють міські проблеми і готові поступатися заради подальших перспектив.

вулиця грушевського 2