У суботу в двобої зійдуться прямі конкуренти – “Спартак” та “Олімп” Кам’янка [ПРЕВ’Ю]

Завтра о 17:00 золотоніський “Спартак” гратиме другий домашній матч поспіль. Цього дня до нас у гості приїздить колектив “Олімп” з міста Кам’янка. Матч очікується із розряду “за шість очків”, адже зустрічаються сусіди по турнірній таблиці: різниця між клубами – одна сходинка та п’ять пунктів.

Турнірний шлях

“Олімп” після провальної серії наприкінці першого кола (0:7 від “УТК-Ятрань”, 0:1 від “ЛНЗ-Лебедин”, 0:3 від “Уманьферммаш”) потроху починає оговтуватись. Як наслідок, протягом двох попередніх турів команда справно набирає очки. Один з матчів можна виділяти окремо – команда привезла нічию 1:1 з Білозір’я.

У попередньому ж турі кам’янчани з мінімальним рахунком перемогли поки що наших земляків (за словами президента, з наступного року клуб змінює прописку на Черкаси) “Лідер” із Золотоніського району. Власне, приємну для себе серію і намагатимуться продовжити золотоніські гості.

Результати “Олімпа” у попередніх п’яти іграх:

“Базис” Кочубіївка (д) 3:3
“ЛНЗ-Лебедин” (г) 0:1
“Уманьферммаш” (д) 0:3
“Зоря-Черкаський Дніпро-2” Білозір’я (г) 1:1
“Лідер” Золотоніський район (д) 1:0

“Спартак” поки що грає нестабільно, тому про якусь серію чи тенденцію мову вести не можна. Кінцівка першого колу видалась також неоднозначною. Після феєричної домашньої перемоги над “Каневом” з рахунком 5:0, “червоно-білі” не змогли нічого запропонувати лідерам першості – “УТК-Ятрань” та “ЛНЗ-Лебедин” (0:2 та 0:3 відповідно).

Хоча й на літню перерву клуб пішов у гарному настрої, зумівши відстояти нічию у Ватутіно (2:2). Останній матч за прекрасних нагод також виявився невдалим – молодь із Білозір’я повезла додому три пункту до свого кошику.

В будь-якому випадку, набирати очки слід саме з прямими конкурентами і вирішувати питання збереження прописки якомога швидше. Нині “Спартак” рятує те, що команди з дна турнірної таблиці не набирають очків взагалі. Попри невдачі золотонісців, “Авангард”, “Лідер” та “Канів” так і не скористалися можливостями скоротити відставання.

Результати “Спартака” у попередніх п’яти іграх:

“Канів” (д) 5:0
“УТК-Ятрань” Уманський район (г) 0:2
“ЛНЗ-Лебедин” (д) 0:3
“Ретро” Ватутіно (г) 2:2
“Зоря-Черкаський Дніпро-2” Білозір’я (д) 1:2

Взаємовідносини між командами

Цього сезону “Спартак” та “Олімп” зустрічалися двічі. Перша гра відбулася ще ранньою весною. Тоді, на стадіоні у Згарях команди зійшлися у двобої на стадії 1/8 Кубку області. Матч видався напруженим та видовищним – гості з Кам’янки таки зуміли вирвати перемогу у додатковий час з рахунком 3:2. Дістались в результаті до півфіналу.

Наступна зустріч відбулася у другому турі. “Спартак” тоді відверто лихорадило (за п’ять турів жодного пункту), тому й результат для того періоду закономірний – 5:0. Три очка, котрі, як виявилися, стали вкрай стратегічними для “Олімпа”.

Втрати

Гості цього дня недорахуються дискваліфікованого півзахисника Валерія Макогіна, котрий, вийшовши на заміну під час останнього матчу з “Лідером”, отримав чергову жовту картку.

У “Спартака” проблема серйозніша. На правий фланг півзахисту повертається Руслан Міхновський, та через ту саму дискваліфікацію послаблюється фланг лівий. Не гратиме у суботу один з лідерів колективу Олег Хомут.

Прогноз редакції: 2:2 

Враховуючи вдалу гру “Олімпу” проти золотонсців цього сезону та не менш вдалу результативність, перемогу здобути буде доволі складно. Проте в домашньому матчі з прямим конкурентом “спартаківці” рук точно не опускатимуть. Тому очікуємо на напружений і гольовий матч.

12 тур

Дивіться також відеоінтерв’ю з головним тренером “червоно-білих” Русланом Ізвозчиком та півзахисником Віталієм Зорею.