Десяток стрітбольних команд виборювали відкриту першість на вулицях Золотоноші [ФОТО]

23 серпня відбувся традиційний турнір з вуличного баскетболу. Цього року на Золотоніських майданчиках виборювали першість одинадцять команд із Черкас, Золотоноші та Драбова. Під пекучим сонцем протягом декількох годин спортсмени змагалися на площі біля парку Шевченка.

Перед півфінальними матчами, як і зазвичай, відбувся конкурс триочкових кидків. Найкращим у цій номінації став молодий гравець «Черкаських Мавп» Нікіта Воєвода.

У першому півфіналі за трофей вели запеклу боротьбу черкаська «Віва» та золотоніський «Легіон».  Тріумфували «легіонери» з рахунком 8:6. В іншій парі зустрічалися команди «Митниця» та «Орех».  Тут брав участь і лідер молодіжної збірної України Іван Ткаченко, котрий нещодавно приїхав з чемпіонату Європи у Греції. Його «Митниця» і отримала путівку до фіналу.

Гра була настільки емоційною, що двоє учасників навіть відзначились непересічними грубощами. Не поділивши м’яча, хлопці вирішили проблему кулаками. Втім, судді вдалось вчасно зупинити інцидент.

У підсумку змагань переграти всіх вдалося згаданій вище «Митниці». «Легіон» як не намагався, та був слабшим у грі під кошиком. Результат – 15:11.

Попри величезне бажання, взяти участь у змаганнях не вдалося організатору, Артуру Абрамову. Місцевий баскетбольний функціонер, який п’ятий рік поспіль проводить пропаганду здорового способу життя у місті, цього дня повністю поринувся у оргмоменти.

За словами організаторів, матеріальну допомогу для турніру було надано міською радою. Також немалу роль у підготовці спортивного свята зіграв Олег Прудіус, представник титульного спонсора змагань.

Гра була б ще яскравішою, якби не прикрий момент. Цього дня колеги так і не дочекалися одного з баскетболістів золотоніської команди «Таран». Відсутність одного з провідних гравців, Андрія Ярошенка, змушувала часом знаходитись думками далеко від майданчика. Напередодні молодий спортсмен отримав важку побутову травму і нині знаходиться на лікуванні у Черкасах.

Побажаймо якнайшвидшого одужання юній зірці золотоніського баскетболу!

Анастасія Заболотня

стрітбол Золотоноша 1 стрітбол Золотоноша 2 стрітбол Золотоноша 3 стрітбол Золотоноша 4 стрітбол Золотоноша 5 стрітбол Золотоноша 6 стрітбол Золотоноша 8 стрітбол Золотоноша 9 стрітбол Золотоноша 10 стрітбол Золотоноша 11 стрітбол Золотоноша 12 стрітбол Золотоноша 13 стрітбол Золотоноша 14 стрітбол Золотоноша 15 стрітбол Золотоноша 16 стрітбол Золотоноша 17 стрітбол Золотоноша 18 стрітбол Золотоноша 19 стрітбол Золотоноша 20 стрітбол Золотоноша 21 стрітбол Золотоноша 22 стрітбол Золотоноша 23