“Головна мета – розвиток творчого потенціалу молоді”, – організатори фестивалю Звуки Незалежності

21 серпня Золотоноша зустрічатиме вже традиційний для себе музичний фестиваль “Звуки Незалежості”. Цього року він має повне право носити таку назву, адже задекларований список заходів вражає. Попри офіційний початок саме концертної складової о 17:00, протягом цілого дня місцевий Парк Шевченка заполонять різноманітні інтерактивні конкурси та розваги для містян різного віку.

Група золотоніської молоді, котра взяла на себе організаційний тягар, віднедавна зовсім втратила спокій. Ледь не щодня молоде подружжя Олексія та Любові Недільків, Сергій ТонкопрядАнна Юхименко, Анастасія Ямборська, Катерина Таран збираються біля літньої сцени, аби координувати свої подальші дії. Часу лишилось не так багато, а втілити ще потрібно немало амбітних планів.

– Виникло все не з порожнього місця, адже подібна ініціатива організовується вже втретє. Колись давно мали свій гурт і постало логічно питання – а для чого ми це робимо? Хіба тільки для себе? Тоді і виникла ідея провести на День Незалежності рок-концерт, – пригадує передісторію викладач музичної школи Олексій Неділько.

За словами Неділька, під час фестивалю на золотонісців чекає не лише музична складова, але й показові виступи вихованців місцевої школи кіокушинкай карате, черкаської школи бойового гопака.

Також організатори обіцяють вельми нестандартну благодійну “фото-сушку”. Нині через представництво ініціативи у соцмережах золотонісці надсилають свої творіння, за які потім присутні зможуть проголосувати. Вартість голосу – від однієї гривні. Куди саме надійдуть зібрані кошти, обіцяють розповісти трохи згодом. Окрім цього, на території парку планується благодіний ярмарок, боді-арт та різноманітні майстер-класи.

– Головна мета – розвиток творчого потенціалу молоді. Ми хочемо, щоб золотоніські юнаки і дівчата розкривалися, – пояснює організатор Олексій Неділько.

На думку музиканта, вкрай необхідно якимось чином “завести молодь”. Аби люди не думали, що подібне можливе лише у великих містах, а більше гуртувалися тут, локально.

– Ми популяризуємо активне проведення вільного часу. Щоб брали приклад і робили щось своє у менших масштабах – окремі концерти, “фото-сушки”, фото-квести тощо, – резюмував Олекій.

Список учасників саме музичної частини ще не сформований, але вже існує ряд домовленостей із зірками сцени фестивалю попередніх років. Також двері відкриті для усіх творчих містян, що виявлять бажання.

звуки незалежності