Технікум ветеринарної медицини розпочав вступну кампанію

У понеділок із самого ранку в центрі  Золотоноші  біля фонтанів було напрочуд людно. Тут юрмилися абітурієнти, які бажають навчатися в Золотоніському технікумі ветеринарної медицини. Комусь із них треба лише здати документи, а комусь —  ще й екзамени, розповідає Черкаський край.

Для тих, хто вступає до технікуму після отримання повної середньої освіти, залишається набрати рейтингову кількість балів за результатами ЗНО. А ось після закінчення 9 класів доведеться складати іспити. Потрапити до числа студентів мають чотири групи вчорашніх дев’ятикласників.

Ліцензійний обсяг  вступу абітурієнтів, що виявили бажання навчатися за фахом “Ветеринарна медицина” складає 125 місць. На “Виробництво і переробку продуктів тваринництва” — 25 квот. Конкурс невеликий, особливо на другу, кілька років тому запроваджену спеціальність.

— З цього року ми підпорядковуємося міністерству освіти й науки, а не міністерству агрополітики, як було раніше, — розповідає директор технікуму Євдокія Лисенко. — Але наші інтереси не «утисли», надали ті самі сто місць під держзамовлення. Ширші можливості й права мають цього року абітурієнти, яким дозволено здавати  копію документа, а оригінал тільки в пріоритетний заклад. Завдяки цьому є можливість визначитися, обрати.

Розширилася, за словами очільника навчального закладу, і географія вступників. До Черкащини та Київщини додалися жителі Кіровоградської і Полтавської областей, переселенці з Донецької. Відчувається цього року особливий патріотичний дух, більше на екзамени приходять у вишиванках.