За вимкнення живлення жителю Золотоноші АМКУ оштрафував “Черкасиобленерго”

За результатами розгляду заяви золотоніського споживача послуг постачання електричної енергії, що надає ПАТ «Черкасиобленерго», обласний Антимонопольного комітету виявило порушення у роботі підприємства.

Згідно оприлюдненої територіальним відділенням АМКУ інформації, енергетики здійснили вимкнення живлення заявникові без дотримання вимог, передбачених законодавством. Мова йде про Правила користування електричною енергією для населення, затверджені постановою Кабміну у 1999 році. Так, представниками ПАТ «Черкасиобленерго» в особі Золотоніського РЕМ не було дотримано процедуру припинення електропостачання.

Зазначені дії, на думку фахівців, можуть призвести до утисків інтересів споживачів та були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

Рішенням адміністративної колегії «Черкасиобленерго» зобов’язано усунути порушення законодавства про захист економічної конкуренції, шляхом повернення споживачеві коштів, сплачених ним за відключення. Також підприємство має повторно підключити електроустановки.

Про виконання зазначеного зобов’язання енергетики мають повідомити у місячний термін з дня отримання рішення адміністративної колегії територіального відділення.

У ході розгляду справи ПАТ «Черкасиобленерго» визнало порушення законодавства про захист економічної конкуренції.