“Я розумію ваш відчай”, – голова обласної ради на зустрічі з активістами з питання керівника РЕМу

Учора голова облради Валентина Коваленко зустрілася із золотоніськими активістами – представниками Координаційного комітету сприяння обороні України та низки місцевих громадських організацій: «Народна Рада. Золотоноша – наше місто», «Союз Чорнобиль», «Спілка ветеранів Збройних Сил України» та «Спілка підприємців Золотоніщини».

За повідомленням Черкаської обласної ради, напередодні громадські активісти Золотоніщини звернулися до її голови із листом, в якому просили «посприяти громаді у вирішенні питання щодо недопущення подальшого перебування на займаній посаді директора Золотоніського РЕМ пана Собка І.В та призначення на цю посаду особи, яка б відповідала вимогам сучасного керівника та всебічно відповідала інтересам громади Золотоніщини».

За словами представників міста та району, на сьогодні складається дуже напружена ситуація щодо продовження діяльності зазначеного посадовця. На неодноразові звернення громади до керівництва ПАТ «Черкасиобленерго», нарікання з боку жителів на роботу керівника РЕМу – отримували лише відмовки, наштовхуючись на нерозуміння й небажання вирішувати проблему.

Тим часом в листі йдеться, що у випадку поновлення пана Собка на раніше займаній посаді, громадські організації міста та району, які представляють інтереси громади, докладуть усіх зусиль, включаючи всі форми акцій протесту, дозволені законодавством, а також проведення безтермінових пікетувань Золотоніського РЕМ та ПАТ «Черкасиобленерго» аж до блокування їх роботи, щоб не допустити пана Собка на робоче місце. Активісти додають, що принципова позиція не в тому, щоб призначити певну кандидатуру на посаду директора місцевого РЕМу, а в тому, щоб «керівником не був Собко».

– Ця людина не лише не користується авторитетом в районі і місті, він має однозначну негативну «біографію» свого перебування на посаді. І це стосується не лише нашого району, але й інших, де він також займав керівні посади… Вже відбулося кілька загальнорайонних зібрань громадян, на яких люди висловили однозначне «ні» пану Собку, однак ні тодішнє, ні нинішнє керівництво «Черкасиобленерго» нас не почуло. Та й з виконуючою обов’язки директора підприємства, за місяць намагань і прохань, так і не вдалося зустрітись, – зазначають представники громадськості. – Впродовж останніх 7 місяців Іван Собко знаходиться на лікарняному та має намір повернутися на раніше займану посаду директора. В той же час він веде активну громадсько-політичну й комерційну діяльність, відвідує сесії районної ради, депутатом якої є…

Як зауважила Валентина Коваленко, останнім часом звернень такого характеру тільки побільшало.

– До мене йде багато людей, які скаржаться на свавілля чиновників, хабарництво. Переконана, що суспільство повинно знати цих посадовців, давати оцінку такій діяльності й домагатись відповідного реагування на їхні дії, – говорить голова облради.

На жаль, за її словами, на сьогодні складається враження не боротьби з корупцією, а згортання таких заходів.

– Я розумію ваш відчай та усіма силами, в межах своїх повноважень спробую допомогти вам підважити цю проблему, домогтися справедливого рішення, – резюмувала Коваленко.

золотоніські активісти Валентина Коваленко