Селяни нарікають на низьку ціну молока. Промисловці категоричні

У Золотоноші відбулася координаційна нарада першого заступника голови районної адміністрації Володимира Денисенка з представниками молокопереробних підприємств щодо ситуації з занизькою закупівельною ціною на молоко, яка триває роками і вже призвела до критичного стану самої молочній галузі.

За повідомленням Золотоніської РДА, відповідно до статистичних даних наших науковців, українці споживають молочних продуктів вдвічі менше, ніж потрібно для підтримки здоров’я. Та й поголів’я корів в господарствах всіх категорій з 1991 року зменшилося вдвічі.

– Низька ціна молока для населення породжує негативну тенденцію до зменшення поголів’я корів та виробництва молока. Людям стає невигідно тримати худобу для здачі молока, – зауважив Денисенко. – Потрібно змінити цінову політику на закупівлі молока по населенню, привести її у відповідність, що дасть можливість захистити людей.

Водночас причини політики ціноутворення детально пояснив заступник директора по сировині Золотоніського маслоробного комбінату Володимир Касьян, зауваживши на значних витрати виробників та низькій якості самого молока.

 – На даний час закупівельна ціна на молоко в районі становить 2,50 гривень. Шлях від закупівлі молока до готової продукції потребує великих витрат, які завод повністю покладає на себе, – підкреслив Касьян. – Ще одна проблема – це якість молока. Вона у селян на досить низькому рівні. Тому закупівельники не можуть запропонувати достатньої ціни.