Волонтери збиратимуть макулатуру для допомоги золотоніським бійцям

Координаційний комітет сприяння обороні України оголошує про старт кампанії «Збираємо макулатуру – підтримуємо воїнів АТО». З 30 червня активісти розпочинають збір паперових відходів, кошти від з яких будуть передані на потреби бійців АТО, а також підтримку їхніх сімей.

Завантаження та вивіз зібраної макулатури Комітет організовує самостійно та проводить завдяки мобільним офісам, які розташовані у різних районах нашого міста. Інформацію ж про місцезнаходження червоних волонтерських наметів запрошують дізнаватись на офіційній сторінці організації у соцмережах– https://vk.com/volontery_zolotonosha.

До участі в акції запрошуються небайдужі містяни, школярі та студенти, а також колективи бібліотек, центрів естетичного та спортивного виховання чи інших організацій і підприємств.

Окрім цього, активісти зазначають, що збір макулатури передбачає чимало соціальних благ для нашого міста.

– По-перше, ви звільните свої домашні полиці, балкони, комірчини від паперового непотребу, – розповідає волонтер Анатолій Янголь. – Якщо спільними зусиллями нам вдасться здати тонну макулатури, то ми збережемо життя десяти деревам, зекономимо тисячу кіловат електроенергії, 20 тисяч літрів води, а також іонізований кисень, що вистачить для тридцяти людей.

За словами активіста, із тонни макулатури можна буде виготовити 20 тисяч зошитів або різноманітну гігієнічну продукцію, картон для коробок тощо.

– Таким чином, ми дамо друге життя паперу, зекономимо не лише дерева, але інші ресурси планети, – зазначає волонтер.

За довідковою інформацією золотонісці мають змогу звернутись за допомогою телефону – /097/ 381-62-15, /093/ 600-51-82, або електронної пошти – veron976@yahoo.com. Адреса штабу – вул. Шевченка, 137