Золотоніським дітям показали виробничі потужності заводу Лепсе [ФОТО]

Учні третьої школи побували на екскурсіях у різних куточках України, але цього разу одностайно вирішили уважніше придивитися до свого міста і краще пізнати рідну Золотоношу. З цією метою вже канікулах семикласники вирушили зі своїм класним керівником Оленою Степаненко до легендарного серед місцевих жителів машинобудівного заводу імені Івана Лепсе.

Під час оглядової екскурсії школярам показали три цехи, котрі на даний момент знаходяться в робочому стані: збиральний, ремонтний та механічний.

За словами дітей, величезна територія дуже вражає. А працівники виявилися добрими людьми з хорошим почуттям гумору.

– Всередині кожного з цехів, здається, панує царство машин.Всюди кипить робота, – ділиться враженнями від побаченого учень Максим Козодой.

Згідно розповіді екскурсовода, нині завод працює на міжнародному ринку – наразі виготовляються замовлення з Індії та Македонії.

Золотоніський машинобудівний завод імені Лепсе – одне з найдавніших місцевих підприємств, яке виросло з невеликого чавуноливарного заводу, створеного в 1911 році завдяки вкладенню приватного капіталу двох компаньйонів – місцевого банкіра Мейліса і комерсанта Двоскіна. Впродовж всього існування він завжди працював на потреби різних галузей народного господарства, а за необхідності – на оборону.

Завод імені Лепсе 1 Завод імені Лепсе 2 Завод імені Лепсе 3 Завод імені Лепсе 4 Завод імені Лепсе 5