Для випускників розпочинається найгарячіший етап літа – ЗНО

У золотоніських випускників навчальних закладів гаряча пора – зовнішнє незалежне оцінювання. Вступна кампанія стартувала ще 24 квітня, коли абітурієнти складали тест з української мови і літератури, який паралельно було зараховано як державну підсумкову атестацію.

Cередній бал з цього предмету по місту склав 6,9. Двоє учнів здали рідну мову на 12 балів. Це – Аліна Яценко (ЗОШ №3) та Анна Броварник ( ЗОШ №6).

Другий етап ЗНО проходить з 3 червня до 26 червня. Майбутні абітурієнти мають змогу скласти випробування з іноземних мов, математики, російської мови, біології, історії України, фізики, географії та хімії. Минулого тижня школярі мали змогу здавати французьку та німецьку мову, сьогодні – іспанську.

У Золотоноші традиційно працюють два осередки ЗНО: на базі загальноосвітньої школи №3 та технікуму ветеринарної медицини. Тут місцеві юнаки та дівчата складатимуть іспити з математики, біології та історії України (12,17 та 19 червня). Приймають пункти тестування також жителів Золотоніського, Драбівського та Чорнобаївського районів.

На проходження тестів з інших предметів екс-школярів запрошують до Черкас.