“Наша каша”: учні СШІТ провели масштабну інтелектуальну гру для допомоги пораненому бійцю [ФОТО]

У другій школі відбулась одна із традиційних подій для цього навчального закладу, на яку, за словами освітян, учні чекали цілий рік – інтелектуально-розважальна гра “Наша каша”. Своєрідний відпочинок з веселощами, ерудицією та смачною козацькою стравою проводився під девізом “Я люблю українське”. Подію приурочили до благодійної акції зі збору коштів на лікування бійця АТО Миколи Юхименка.

Розпочався захід після уроків на подвір’ї школи. Діти отримали маршрутні листи, за допомогою яких подорожували п’ятнадцятьма цікавими станціями.

На першій зупинці під назвою “Я люблю українські пісні” на дітей чекали вчитель музики Галина Попова та учениця 11 класу Юлія Обод. Вони разом з усією шкільною родиною пригадали українську музичну творчість та підбадьорили всіх розучуванням пісні “Все буде добре”.

Станція “Я люблю українські танці”, під керівництвом вчителя хореографії Влади Шевченко та учня 11 класу Максима Середи, зацікавлювала учасників веселими українськими танцями.

Цікавим випробуванням стала станція під назвою “Я люблю Золотоношу”, на якій школярів зустрічала Тетяна Миргородська. Тут дві команди мали із пазлів викласти одне з відомих місць рідного міста і трішки розповісти про нього.

Станція “Я люблю українські символи” з Альоною Кальницькою та Вікторією Гвоздь не відставала у креативності. Після легкого опитування про національні українські символи кожен клас за допомогою сердечок виготовляв літери, з яких склали напис “Ми любимо Україну та українське”. Результати з двох останніх зупинок прикрасили фасад школи.

На станції “Я люблю Українські прислів’я” Тетяна Огірчак декламувала присутнім початок відомих українських прислів’їв та приказок, які вони мали продовжити.

Показати гарну військову підготовку та знання з правил техніки безпеки молодь мала нагоду на станції “Я люблю безпеку в Україні”. Допомагали юним захисникам Вітчизни вчитель фізики Олександр Граб та учень 11 класу Андрій Судика. Серед іншого – нагадували правила поведінки в надзвичайних ситуаціях та нормативи використання протигазів.

Анастасія Мачуська зі своєю зупинкою “Я люблю українську поезію” звернула увагу дітей на твори відомих українських поетів та письменників. Учні продовжували вірші, визначали автора, занурювались в його біографію.

На цьому прояви своїх знань в сфері історії не завершились. “Я люблю відомих людей Золотоноші” – таку назву отримала наступна станція, на чолі якої стояла Оксана Восколович. Школярі згадували відомих земляків, дізнались багато нового про їхнє життя та поділились своїми знаннями.

Педагог-організатор СШІТ Леся Голубович на станції “Я люблю все українське” наголосила на єдності України і запропонувала пояснити значення різноманітних діалектів, які використовуються в різних куточках України.

На зупинці “Я люблю українську їжу” зі смачними загадками на школярів чекав Максим Шульга. Ігор Акульшин в свою чергу змусив замислитись учасників дійства на станції “Я люблю українську мову”, представивши їхній увазі слова, прочитані навпаки, і запропонував відгадати правильне.

Ігор Данчишин на станції “Я люблю українські жарти” допоміг впевнитись школярам у гарному почутті гумору українців. Діти з пазлів складали гуморески, які чули вперше.

Цікавою й пізнавальною була також станція “Я люблю український одяг”. Тут Вікторія Строкань вчила школярів виготовляти український народний оберіг – ляльку-мотанку, – розповідаючи про її призначення та історію.

На зупинці “Я люблю українську казку” учні проявили свій артистизм разом з  Юлією Заболотньою. Учасники обігрували фрагмент української казки, не використовуючи жодних підручних матеріалів.

Не обійшов увагою захід і спортивних вмінь школярів: Вадим Андрущенко приготував цікаві вправи та естафети для учасників станції “Я люблю український спорт”.

Родзинкою всієї гри став міні флеш-моб. За допомогою жовто-синього паперу учні школи виклали останнє словосполучення зібраного вірша – “Наша Каша”. Це й стало квитком до польової козацької страви, яка на той момент вже була готова до вживання.

Кашу оцінили особливо, зважаючи на персону повара. Біля казанка працював весь час Анатолій Бойко – службовець місцевої військової частини.

За позитивний та корисний захід діти подякували своїм наставникам, а от керівництво школи – Комітету сприяння обороні та КП “Міськводоканал” за сприяння у організації.

СШІТ 2 1 СШІТ 2 9 СШІТ 2 8 СШІТ 2 7 СШІТ 2 6 СШІТ 2 5 СШІТ 2 4 СШІТ 2 3 СШІТ 2 2