Золотоніські юнаки дістались 1/4 фіналу чемпіонату України з баскетболу 3х3 [ФОТО]

Вдруге поспіль команда гімназії взяла участь у великому баскетбольному фіналі, котрий традиційно відбувся у Києві. Столичний Палац спорту 14 травня приймав хлопців та дівчат з усіх регіонів, котрі раніше перемогли на обласних змаганнях.

Золотоніські юнаки виступали у ранзі срібного призера Черкащини (в березні вони поступились черкаській “Берегині”), але й “каші” не зіпсували, перемігши в груповому етапі турніру. Тут Владислав Тараненко, Андрій Ярошенко, Станіслав Наливайко та Музаффар Отабаєв (в резерві набирався досвіду зовсім юний Володимир Луцик) без проблем розібралися із суперниками. Команду Чернівецької області перемогли з рахунком 7:4. Колеги ж з Лубен (сусідня Полтавщина) також поступились золотонісцям – 5:3.

До півфіналу пройти не судилося, адже жереб звів наш колектив з Волинським обласним ліцеєм, котрий в підсумку і став чемпіоном України. Тут золотоніська четвірка у складній боротьбі таки поступилася – 7:15.

Всеукраїнський чемпіонат з баскетболу 3х3 проводиться щороку з листопада до травня. Цього року у перших етапах змагань (місто, район) приймали участь майже 130 тисяч юнаків та дівчат, котрі представляли 33 тисячі команд. Фінал проводиться під егідою Федерації баскетболу України.

Нагадаємо, у березні в черкаському палаці спорту «Будівельник» відбувся другий етап Чемпіонату. В своїй підгрупі команда гімназії перемогла юнаків з черкаських спортивних шкіл №18 та №17. У фіналі ж програли «Берегині», поступившись лише двома очками – 9:11.

Андрій Ярошенко 01

В атаці Андрій Ярошенко. На задньому плані – Владислав Тараненко. Фото: ukrbasket.net

Андрій Ярошенко 02