Міські волонтери відправили вже четвертий автомобіль для фронту [ФОТО]

Напередодні травневих свят на передову українсько-російського конфлікту вирушив черговий автомобіль для золотоніських бійців. За кермом УАЗа («пігулки»), відремонтованого силами Комітету сприяння обороні України, спочатку до Генічеська, а звідти до зони АТО поїхав наш земляк Іван Швидкий.

Для нього поїздки на передову вже звичні, адже у складі 34-й батальону територіальної оборони він майже рік провів під кулями, втративши при цьому друга Максима Харченка. Обидва пішли добровольцями ще минулого літа, але, на жаль, Максимові довелося недовго воювати. На День незалежності минулого року колону Максима накрило ворожими «градами» під Волновахою.

Комітет відправляє на Схід вже четвертий автомобіль за останні три місяці. Усі транспортні засоби нині на ходу і виконують свою непросту місію. Те, що і ця автівка у гарному стані, підтвердив і сам Іван Швидкий, який на «пігулці» без проблем власним ходом дістався до Генічеська (Херсонська область), здолавши майже 600 кілометрів.

– Дістався прекрасно, вже показав машину хлопцям. Ходова і двигун у відмінному стані. Переконаний, що УАЗ стане в нагоді не раз, – розповів телефоном з Генічеська прес-службі Комітету Іван Швидкий.

Тим часом ще один УАЗ чекає свого відправлення до зони АТО. Його містяни можуть побачити в денний час на ринку в центрі Золотоноші.

– Біля нього завжди знаходиться волонтер, у якого можна дізнатися про нагальні потреби для наших золотоніських героїв, які зараз знаходяться в гарячих точках на передовій, – наголошують представники Комітету. – Це особливо актуально з огляду на збільшення кількості обстрілів наших позицій, незважаючи на Мінські домовленості.

Не вистачає коштів, за словами активістів, на ремонт двигуна «Ниви», з якої власними силами зробили «Пікап», повністю «переваривши» кузов. Для подальшого ж ремонту автомобіля, що призначений “Айдару”, золотонісців і закликають допомогти.

УАЗ АТО 01 УАЗ АТО 02 УАЗ АТО 03 УАЗ АТО 04 УАЗ АТО 05