Через в’ялену рибу двоє містян потрапили до реанімації

Після великодніх свят, як і очікувалось, до Золотоноші дуже швидкими темпами прийшло справжнє тепло, перефарбувавши наші вулиці у зовсім інші кольори. Окрім безсумнівно позитивних моментів, є й підводні камені, на які слід звертати увагу містянам у весняно-літній період.

Одна з небезпек – халатність при виборі продуктів харчування. Мова не про якість (одвічне питання та протистояння “ринок – торгівельні мережі”, описання якого вистачить на цілу книгу), а про стан. 

До інфекційного відділення центральної лікарні нещодавно з харчовим отруєнням потрапили на лікування батько з донькою з підозрою на ботулізм. Вони поїли риби з базару.

За повідомленням Черкаського краю, згідно з симптомами, пацієнтів довелось перевести в реанімаційне відділення й поборотись за їхнє життя. На щастя, обох врятували. А причиною зараження стала в’ялена риба домашнього приготування, яку на ринку придбав батько. Нею ласувала вся сім’я, а захворіло двоє.

При отруєнні спорами ботулізму вражається дихальний центр, центральна нер­вова система, зоровий нерв — людину може спаралізувати, вона може осліпнути, можливі й летальні наслідки.

Як розповіли в інфекційному відділенні, торік  було три випадки захворювання на ботулізм, цього року від зазначеної хвороби життя врятували ще двом жителям Золотоноші.