Жителі Новодмитрівки неодноразово скаржились на сусіда-вбивцю

На страсному тижні перед Великоднем страшна подія сталася в селі Новодмитрівка Золотоніського району. Раннім ранком у чистий четвер, 9-го квітня 40-річний селянин Юрій, прийшов у якихось справах до сусідки — ровесниці 1975 року народження Оксани, матері трьох неповнолітніх дітей. Чоловік якраз перебував у відрядженні, а вона збирала старшого 15-літнього сина до школи, а двох менших дітей — у дитсадок.

Хтозна, чим був викликаний цей візит до неї сусіда, зазначає оглядач Черкаського краю. Може, прийшов просто на Оксану подивитися, бо вона йому подобалася й він не приховував своїх залицянь, щоразу отримуючи одкоша від заміжньої жінки. Негостинний прийом його розлютив, прямо в дворі перетворивши на лютого звіра. Він вибив вікно в будинку, а з нею розправлявся вже у дворі — бив жінку залізною кувалдою й поліняками дров, що потрапили під руку. Півтора десятка ударів завдали несумісних з життям травм. Жорстока драма в дворі відбулася на очах найстаршого сина-школяра, сусід нізащо по-звірячому закатував свою жертву, залишивши сиротами трьох малолітніх дітей.

Як розповів сільський голова Новодмитрівки Михайло Назаренко, багатодітна сім’я Оксани мешкала в селі недавно, бо тут купили хату й господарювали, мали хорошу репутацію, а батьки їхні – із Золотоноші. Чоловік Оксани працює на заробітках за кордоном. По телеграмі він добирався аж із Франції літаком, встигнувши за годину до похорону. По життю Оксана була красунею й оптимісткою, на її сторінці в соцмережі багато друзів, зроблені її руками й сфотографовані кулінарні вироби, І знімки трьох діток, веселих і зігрітих турботою і любов’ю, котрі тепер залишились сиротами.

Поховали Оксану на цвинтарі в Золотоноші.

Її убивця, сусід Юрій, теж для села немісцевий чоловік. Проживав у Чорнобаї разом з батьками, котрі купили йому хату в Новодмитрівці. Деякий час хата стояла пустою, поки сюди перебрався Юрій і сам проживав. Був розлучений, ніде не працював, мав другу групу інвалідності загального захворювання, за характером був агресивний, не раз і на свого батька піднімав руку. В селі також не залишилась не поміченою його неадекватна поведінка. До міліції зверталась і потерпіла, заявляючи, що він її переслідує, і сусіди, а також депутати сільської ради. Напередодні в міліцію навіть занесли колективного листа, але там сказали, що він не по формі написаний. Виїжджали стражі порядку, з ним бесідували, а траплялося, що і в міськвідділ забирали і… відпускали, бо не було складу злочину. Тепер тяжкий злочин стався, від нього холоне кров, за фактом порушено кримінальну справу про навмисне вбивство за ст.. 115 Карного Кодексу України, яка передбачає позбавлення волі строком від 10 років. Якщо убивцю визнають осудним. В іншому випадку, отримавши відповідну довідку, він лікуватиметься в спеціальному психіатричному закладі закритого типу, тобто буде ізольований. Але трагедії могло б не статися, якби зважили на неодноразові сигнали і за ними провели ретельну перевірку. Надто дорога розплата за цей недогляд — життя матері і сирітство трьох її дітей.