Парк санаторної школи-інтернат оновили двома сотнями саджанців [ФОТО]

У Золотоніській загальноосвітній санаторній школі-інтернат відбулася акція «Майбутнє лісу – в твоїх руках».

Територія, яку займає школа, становить більше семи гектарів. Гордістю навчального закладу є парк – пам’ятка садово-паркового мистецтва. Учні та працівники інтернату постійно дбають про збереження його насаджень, проте зеленій зоні вже більше 50 років, отож вона потребує оновлення.

На прохання школи допомогти з саджанцями листяних дерев відгукнулася депутат Черкаської облради Наталія Старікова. Вона завітала до навчального закладу разом з начальником управління лісового та мисливського господарства ОДА Олександром Дзюбенком, начальником Золотоніського лісове господарства Миколою Басом та міськими посадовцями.

– Сьогодні всі разом ми приєдналися до дуже хорошої акції, – звернулася до школярів  Старікова. – Дерева, ліси – це не лише краса, а ще й користь та наше здоров’я, «зелені легені» нашої планети.

Озброївшись лопатами, рукавичками та відрами, учні і працівники школи вийшли на територію парку, щоб посадити близько  200 саджанців берізок, горобини та вільхи, які були виділені школі за сприяння Дзюбенка. Разом з ними участь у висадженні дерев узяли і гості.

Микола Бас також пообіцяв подумати про те, щоб забезпечити інтернет саджанцями ялівцю, адже саме він створює на території навчального закладу особливий мікроклімат, який необхідний дітям із захворюваннями органів дихання.

За матеріалами Золотоніської санаторної школи-інтернат
та Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства

висадження парку у санаторній школі-інтернат 01 висадження парку у санаторній школі-інтернат 03 висадження парку у санаторній школі-інтернат 02