Юні золотоніські бандуристки стали кращими у області

28 лютого троє золотоніських дівчат здобули перемогу на обласному конкурсі виконавської майстерності обдарованих учнів музичних шкіл. Представниці першої школи, Ганна Сидоренко, гімназії – Анастасія Макіна, які навчаються у шостому випускному класі Золотоніської музичної школи, а також про п’ятикласниця Софія Путинець із ЗОШ №3 отримали дипломи першого ступеня.

Як повідомляє Черкаський край, всі юні таланти навчаються у викладача класу бандури Катерини Солдатової.

Софійка співала й акомпанувала собі на гітарі, Аня і Настя виконували складні твори на бандурі. Успіх не раптово і не відразу дався їм до рук. На минулорічному конкурсі вони теж були призерками. Тому члени журі запрошували їх до Черкаського музичного училища як майбутніх перспективних бандуристок.

Закінчуючи випускний клас музичної школи, Анастасія Макіна береться сюди ходити ще два роки, бо таки вирішила йти навчатись до музучилища. Як і Софія Путинець, в якої там навчається грі на гітарі старша сестра Настя. Також глибокі музичні корені і в Ганни Сидоренко: її тато грає на кларнеті й трубі, а бабуся — на фортепіано, яка навчає початковій музичній грамоті малюків у дитсадку.

Всі троє дівчат мріють бути бандуристками. Це тішить їхнього викладача Катерину Степанівну. Вона закінчила те ж саме Черкаське музучилище, і з 1976 року навчає дітей грі на бандурі. Хай не всі школярики зрештою стануть музикантами (як і її дві доньки, які теж тут навчалися), але повинні володіти мовою душі. Тим більше мова бандури — особлива, українська, і цей інструмент стає все більш популярним. Викладач гордиться не лише трьома призерками-конкурсантками, а й цілим ансамблем бандуристок, що чарівною грою і співом радують слухачів міста на різних концертах.

бандуристки