Золотоніщина переходитиме на альтернативні джерела опалення

11 березня було підписано Меморандум про співпрацю задля розвитку району між керівниками Золотоніської РДА та «Агентства розвитку Черкащини». Таким чином, було покладено початок проекту, що передбачає розвиток району, відновлення виробництва, створення робочих місць шляхом залучення інвестицій, повідомляє офіційний сайт адміністрації.

– Пріоритетним напрямком є виробництво і переробка сільгосппродукції, створення деревообробних підприємств, відкриття виробництв альтернативних видів палива (палетів), – констатував керівник «Агентства розвитку Черкащини» Анатолій Хмільківський. – Також, у рамках програми енергозбереження та залучення енергоефективних технологій у тепловій та електроенергетиці, передбачається реалізація проекту зі встановлення альтернативних джерел опалення на об’єктах державної, комунальної та приватної власності. Це дозволить їм суттєво зменшити витрати на теплопостачання. Крім того, заплановано реалізацію проектів з покращення стану довкілля – йдеться про очищення річок, реконструкцію очисних споруд – за рахунок виділення цільових коштів через Міністерство екології та у рамках реалізації Кіотського протоколу, який підписала Україна.

– Сьогоднішня подія – підписання Меморандуму – є стратегічно важливою для району, – зазначив голова Золотоніської РДА Олександр Лісовий. – Підписання Меморандуму та його ефективна реалізація дасть можливість залучити у наш район інвесторів, відновити його виробничий потенціал, стимулювати потужний розвиток усіх сфер економіки району.

ЛісовийНаступним кроком після підписання Меморандуму стане робоча нарада за участю профільних фахівців «Агентства розвитку Черкащини» та профільних управлінь Золотоніської РДА, що підготують план першочергових дій у рамках реалізації Меморандуму.

– Наразі ми ретельно досліджуємо пріоритетні потреби усіх районів Черкащини – і віднайшли реальні і досяжні можливості для їх вирішення, – констатував керівник «Агентства розвитку Черкащини» Анатолій Хмільківський. – Зустрічаючись із місцевою владою, підприємствами, ми паралельно займаємося пошуком інвесторів та цільових міжнародних програм, що передбачають виділення коштів на розвиток пріоритетних напрямків економіки регіону. Безпрецедентний проект, реалізація якого стартує із Золотоніщини, буде поширено на усі міста обласного підпорядкування та кожен район області.