Золотоноша святкуватиме Масляну благодійним ярмарком

Традиційне Свято зими, котре відзначається щороку у центрі міста концертами та масовими заходами, відмінили. Причина проста і логічна – бойові дії та щоденні жертви на території країни. І місцева влада, і громадські активісти, і працівники культури сходяться на одній думці – веселощам під час війни не місце.

Та золотонісці не залишаться без бодай якихось приводів покращити настрій і допомогти ближньому. Наступної суботи, 21 лютого, всіх містян кличуть на благодійний ярмарок «Масляна допомагає АТО», де святковий антураж, без якого таки не обійтися, небайдужі земляки намагатимуться втілити у допомогу українським чоловікам, котрі нині захищають нашу країну.

Усім золотонісцям організатори обіцяють безкоштовний чай та куліш – прямо на площі стоятимуть міні-кухні. Фішка заходу – вареники, котрими пригощатимуть абсолютно безкоштовно у великій кількості і на різний смак. Цю ідею втілять у життя студенти кулінарного факультету ПТУ №40, котрі ще й мають намір протягом дня проводити кулінарні майстер-класи. Приємний настрій забезпечать працівники міського Будинку культури.

Під час заходу на площі перед Торговим центром продаватимуться солодощі від загальноосвітніх шкіл, вироби ручної роботи та продукти за заниженими цінами. Весь прибуток буде використаний для допомоги збройним силам: активісти місцевого Комітету сприяння обороні, котрі відвідують Донбас щотижня, відкрито та оперативно забезпечать якісне використання коштів.

Цього ж разу основна мета збору  допомоги – ремонт автомобільної техніки та закупівля спорядження для наших бійців, котра після останніх агресивних спроб терористів витіснити наших військових, знаходиться у дуже плачевному стані. Також проблем додалося 15 лютого, коли стало відомо, що золотоніські мобілізовані чоловіки абсолютно не забезпечені нормальною амуніцією.

Не лише шлунком ситі лишаться містяни цього дня. Волонтери, котрі регулярно відвідують передову, обіцяють показати масштабну виставку речей із зони АТО, які весь цей час збирали під час кожної поїздки. Після заходу всі експонати передадуть Золотоніському краєзнавчому музею.

Єдине табу цього дня – алкоголь. Точніше, його безпосереднє вживання на майдані. За словами організаторів, там, де люди проводитимуть чи прийматимуть участь у заходах, присвячених нашим героям, де одними з основних дієвих осіб будуть місцеві діти, не місце для розпиття міцних напоїв. Пора ламати ці точно не найкращі традиції. Тому всіх бажаючих покращити свій настрій запрошують у навколишні заклади харчування. За правопорядком тим часом слідкуватимуть місцеві працівники МВС та громадські активісти.

Усіх жителів міста закликають долучитися до ярмарку, забезпечивши собі бадьорий настрій у ці буремні дні та допомігши вітчизняним збройним силам, які нині так потребують безпосереднього вкладу кожного з нас.

Захід відкритий, тому кожен золотонісець може до п’ятниці висловити свої думки, побажання, надати допомогу чи взяти безпосередню участь. За всіма довідками чи пропозиціями можна звертатись до ГО «Координацйний комітет сприяння обороні України». Офіс знаходиться знаходиться за адресою м.Золотоноша, вул. Шевченка, 137 (колишній Військторг).

Телефон +38 (096) 529-65-33, (063)0176015, (093)6522722

масляна-web